Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Haye se chce údajně vrátit k boxu a vyzvat Klička

Londýn - Britský profesionální boxer David Haye by se mohl vrátit do profesionálního ringu. Známý provokatér a někdejší světový šampion ukončil v říjnu v den svých 31. narozenin kariéru, ale nyní údajně uvažuje o tom, že by opět začal boxovat. Motivací je mu možný souboj s Ukrajincem Vitalijem Kličkem, který by se podle informací britského tisku souboji s ním také nebránil.

David Haye
zdroj: Getty Images autor: Scott Heavey

Haye opustil profesionální ring poté, co prohrál na body s druhým z ukrajinské bratrské dvojice Vladimirem a přišel tak o pás šampiona organizace WBO. Podle agenta Bernda Boenteho, který Kličkovy zastupuje, má nyní Haye asi tři týdny na to, aby se rozhodl, zda proti Vitalijovi nastoupí. Zápas by se mohl uskutečnit v únoru nebo březnu příštího roku v Německu.

"Je to stále jeden z nejlepších boxerů na světě. Jednáme o tom, ale uvidíme, co příštích několik týdnů přinese," uvedl Boente pro Telegraph. Jasno by mělo být nejpozději do 10. prosince. "Vladimir nemá o odvetu zájem, ale Vitalij je jiný příběh. Vitalij byl vždy připraven utkat se s kýmkoliv, ale velký zájem měl hlavně o Haye. Mají spolu nevyřízené účty," podotkl Boente.

Podle prvních informací mohl být problém s finančním zajištěním akce, momentálně to ale vypadá tak, že o zápas by měly zájem i televizní stanice. "Haye je jako soupeř dražší, ale na druhou stranu přináší i zájem britského televizního trhu. Vydělali bychom na tom mnohem více peněz než na jiném soupeři," přiznal Boente.

Problémem může být skutečnost, že podle zástupce bratří Kličků se nedá očekávat, že by Haye získal za zápas stejné finance jako jeho soupeř. "Tentokrát to nebude padesát na padesát, nemá žádný pás," vysvětlil Boente. Stanovisko jedenatřicetiletého Haye není známé, po ukončení kariéry uvedl, že se plánuje věnovat herectví.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články