Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Pokerovému šampionovi pomohl trénink FBI

Las Vegas - Vítězem největšího letošního turnaje, a tím pádem faktickým mistrem světa v pokeru, se v Las Vegas stal dvaadvacetiletý Němec Pius Heinz. Podle berlínského deníku Der Tagesspiegel mu k vítězství dopomohl i trénink, který podstupují profilovači FBI. Ve finále, ze kterého si Heinz odnesl v přepočtu přes 160 milionů korun, skončil na druhém místě Čech Martin Staszko.

Vítěz Pius Heinz
zdroj: WSOP

V turnaji v americkém Las Vegas se střetlo celkem 6 865 hráčů z 85 zemí světa, včetně nejlepšího hráče letošního roku Bena Lamba. Výhra dosud prakticky neznámého Němce tak byla velkým překvapením. Pius Heinz porazil ve finále turnaje mimo jiných i Čecha Martina Staszka, a to prý i díky tréninku s expertem z amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI).

Pius podstoupil přípravu s trenérem, který připravuje profilovače z FBI," uvedl Heinzův mediální manažer Mike Kleiss pro Der Tagesspiegel. Díky tomu je podle něj Heinz silný ve čtení mimiky a gest svých protihráčů. "V rozhodující fázi finále, když Pius a Martin Staszko ještě seděli u stolu, všiml si u Čecha pohybu, malého cuknutí v koutku úst. To pro něj bylo znamení, aby šel do plného rizika. A pak vyhrál," tvrdí poradce nového šampiona.

"Hoši z FBI vědí, jak vyhodnotit gesta a mimiku v obličeji. Pius Heinz přípravu s trenérem úžasně intenzivně využíval, to se vyplatilo," řekl německý odborník na poker Michael Keiner.

Heinz se v Německu stal doslova "přes noc" mediální hvězdou. A také milionářem. Heinzova výhra v přepočtu odpovídá zhruba 6,3 milionu eur. S téměř dvěma miliony eur (přes 51 milionů Kč) se však musel záhy rozloučit. Připadnou totiž jeho kamarádům, kteří mu půjčili 3 000 dolarů na startovné v Las Vegas, které činilo 10 000 dolarů. Podle dohody tak necelá třetina vyhrané částky půjde jim.

"Deset tisíc dolarů startovného bylo pro mě docela dost a netušil jsem, jak daleko se dostanu. Jelikož to byl můj první výstup naživo, nechtěl jsem jít do takového rizika," vysvětlil deníku Bild Heinz, jehož symbolem se stala bílá mikina s kapucou přetaženou přes hlavu. Třinecký rodák Staszko si druhým místem na turnaji vydělal 5,4 milionu dolarů, což je v přepočtu zhruba 98 milionů korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články