Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Thorpeovi první kraulový závod po návratu nevyšel

Peking - Hvězdnému australskému plavci Ianu Thorpeovi nevyšel první start po osmi letech na kraulové stovce. Na Světovém poháru v krátkém bazénu v Pekingu vůbec neprošel do finále a časem 50,21 obsadil až 15. místo. Ze čtyř startů po návratu k závodění tak zatím jen jednou postoupil z rozplaveb.

Ian Thorpe
zdroj: ISIFA/EPA

Pětinásobný olympijský vítěz, který v roce 2006 ukončil kariéru a k závodění se vrátil letos kvůli olympijským hrám v Londýně, v závěru minulého týdne plaval v Singapuru 100 metrů polohový závod a motýlek. Jen v prvním z nich se vešel mezi finalisty a skončil sedmý. Dnes v Pekingu neuspěl na stovce kraul ani v polohovce.

"Bylo by absurdní čekat, že začnu hned vyhrávat, když jsem pět let nezávodil," prohlásil devětadvacetiletý Thorpe. Ví, že okolí od něj čeká hodně, ale on sám zklamaný nebyl. "Bylo to ok. Na začátek to nejsou špatné výkony, ale pokud v Tokiu nebudu rychlejší, to už by bylo frustrující," dodal před závěrečnými závody SP v japonské metropoli, které se budou konat o víkendu.

Než Thorpe překvapivě ukončil kariéru před pěti lety, získal také 11 titulů mistra světa. Jeho dominantními tratěmi byly 400 a 200 m volný způsob, pro londýnskou olympiádu se soustředí na stovku a dvoustovku. A lehce upravil techniku.

V Pekingu i tak ztratil na nejrychlejšího krajana Morgana Richardsona 2,1 sekundy, od postupu do finále ho dělilo přes půl sekundy. Oproti svému času při posledním závodu na 100 volný způsob v roce 2003 byl pomalejší o téměř tři vteřiny. V polohovce skončil v Pekingu devátý (56,70), finále mu uteklo jen o dvě setiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články