Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nebude to nijak mimořádné, říká před svým návratem Thorpe

Singapur - Pětinásobný olympijský vítěz v plavání Ian Thorpe cítí těsně před svými prvními závody po pěti letech velkou nervozitu. Slavný Australan se poprvé po comebacku představí v pátek a sobotu na Světovém poháru v Singapuru. Devětadvacetiletý Thorpe ohlásil návrat k plavání letos v únoru a své tréninkové výkony zatím hodnotí jako nevyrovnané. I proto se v Singapuru neupíná k určitému času nebo umístění.

Ian Thorpe
zdroj: ISIFA/EPA

"Nebude to nijak mimořádné, ale nebude to ani hrozné," řekl novinářům před prvním startem od ukončení kariéry v roce 2006 Thorpe. "Vždyť jsem neplaval pět let. Občas na to zapomínám a někteří lidé také. Ale budu v bazénu poprvé po delší době a nebude to lehké," dodal jedenáctinásobný mistr světa.

Thorpe se představí v polohovém závodu na 100 metrů a na motýlkářské stovce. "Jsem nervóznější, než jsem obvykle před soutěžemi býval. Zvlášť když už se to blíží," uvedl.

Ian Thorpe:

"Plavání není sport, který můžete dělat dobře, aniž byste ho milovali. Máte-li časový odstup, zdá se, že zapomenete na všechno, co jste neměli na tomto sportu rádi, a znovu objevíte věci, které jste něm milovali."

Rodák ze Sydney se vrátil kvůli olympijským hrám v Londýně a stále doufá, že se na ně kvalifikuje. "Jsou dny, kdy se cítím jako nejlepší plavec na světě. Což je docela zvláštní, protože druhý den jsem pak úplně bezradný," přiznal plavec s přezdívkou "Thorpedo".

Motivací Thorpea, jenž během kariéry vytvořil 13 světových rekordů, prý není porazit čtrnáctinásobného olympijského vítěze Michaela Phelpse. "Mým největším rivalem je čas. Nejsem plavec, který závodí proti ostatním. Nevzrušuje mě, pokud někoho porazím," dodal Australan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články