Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Velkou slušovickou vyhrála Godea

Slušovice – Poslední mimopražské dostihy letošní sezony přivítalo závodiště ve Slušovicích. Vrcholem programu byla tradiční Velká slušovická steeplechase, ve které se v roli favorita představil i neúspěšný účastník Velké pardubické Klaus. Ten se ale ve Slušovicích musel sklonit před sedmiletou hnědkou Godeou, který předvedla svůj pověstný finiš a dostih o 150 000 korun vyhrála o půl délky.

Godea vyhrála Velkou slušovickou steeplechase
zdroj: ČT24

Realizační tým kolem šestiletého hnědáka Klause si chtěl ve Slušovicích spravit chuť po nevydařené Velké pardubické. Do té byl Klaus dohlášen až na poslední chvíli za více než stotisícový poplatek. Po chybě na Velkém vodním příkopě ale slavný dostih nedokončil a dnes měl ve Slušovicích napravit dojem.

Do 5 200 metrů dlouhého dostihu s 21 překážkami odstartovalo osm koní, do cíle se dostala jenom čtveřice. Prvním z odpadlíků byl Alberto trenéra Váni, který před atypickou překážkou – Slušovickým skokem – vyhodil ze sedla Josefa Bartoše. "Byl jsem tak rychle dole, že jsem na to ani nestačil zareagovat," sděloval po dostihu Bartoš.

Po Albertově chybě se dostal do čela Tomis a začal udávat tempo dostihu. Favorizovaný Klaus si hlídal druhou pozici. Dostih následně poznamenal hromadný pád tří koní – Sheronovi podklouzly nohy a přes něj upadla i Cenná panenka, zadržen musel být i Nebeský jezdec.

V závěrečné fázi dostihu se mezi Klause a Tomise propracovala Godea. Do cílové rovinky vběhl jako první Klaus pronásledovaný Godeou. Klisna měla nakonec více sil a o půl délky zvítězila. "Říkal jsem si, že být druhý za Klausem není žádná ostuda, ale kobylka ukázala bojovné srdce a zvítězila," řekl po dostihu šťastný žokej Marek Stromský. Třetí skončil Tomis a čtvrté místo zbylo na Vakrii.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články