Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Dostihovému spolku Pardubice letos chyběli sponzoři

Pardubice - Dostihovému spolku Pardubice se podle informací Mladé fronty Dnes v letošní sezoně nepodařilo sehnat sponzory na 32 z 87 pořádaných dostihů. Novému vedení spolku se tak příliš nedaří zlepšit ekonomickou situaci společnosti. Město muselo podle deníku v několika desítkách závodů dotovat odměny pro vítěze. "Hned 32 dostihů prokazatelně nebylo sponzorsky pokryto. U dalších šesti mám vážné pochybnosti, u 15 dalších partner nezaplatil plnou dotaci. Celkem tak až 53 dostihů z 87 pořádaných nebylo řádně pokryto," uvedl bývalý šéf Dostihového spolku Miroslav Petráň.

Dostihové závodiště v Pardubicích
zdroj: ČT24

Jeho nástupce Jan Němec, nový šéf představenstva spolku, to považuje za pomstu. "Nechci hodnotit, jestli ta čísla jsou přesná, nebo ne, ale ptám se, proč pan Petráň na nás opět útočí. Možná to je jeho reakce na nové trestní oznámení, které jsme podali na své předchůdce. V hospodaření totiž chybí 20 milionů korun," uvedl Němec, který je i radním města. Z názvů jednotlivých dostihů je patrné, že sponzoři se na závodiště letos nehnali, například osmkrát se jela cena Dostihového spolku nebo klubu.

Svůj závod měla i rada města, Služby města, divadlo, městská policie či hokejový klub. To jsou vše firmy či organizace města a na dostihy tak vlastně přispívali daňoví poplatníci. "Navíc i mnoho dostihů dostalo jméno podle sponzora, ale nikdo za ně neplatil. To je třeba případ Ceny časopisu Všudybyl z 21. května, Červnové cross country Válečníka z 11. června či Ceny společnosti Hainz z 20. srpna a mnoha dalších, včetně čtyř dostihů, které se konaly den před Velkou pardubickou," vyjmenoval Petráň.

Uznává ale, že aby sezona byla úspěšná, je nutné mít nasmlouvané sponzory minimálně půl roku dopředu. To by znamenalo, že výjimečně špatnou sezonu způsobilo z velké části i staré vedení spolku podřízené právě Petráňovi. "Když jsem v lednu přišel do čela spolku, nebyla podepsána jediná sponzorská smlouva. Možná bylo něco předjednáno, ale vše jsme podepisovali už my," řekl Němec.

Zdroj
ČTK, MfD

Hlavní zprávy

Nejčtenější články