Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nizozemské stolní tenistky počtvrté v řadě vyhrály ME, Němci popáté

Gdaňsk - Soutěže družstev na mistrovství Evropy ve stolní tenisu mají stejné vítěze jako před rokem v Ostravě. Nizozemské hráčky získaly v Gdaňsku titul počtvrté za sebou, němečtí reprezentanti triumfovali dokonce popáté v řadě. Jejich hlavní hvězda Timo Boll vylepšil svou rekordní bilanci na evropských šampionátech na 14 zlatých medailí. České reprezentantky si už v úterý zajistily sedmé místo, muži skončili patnáctí.

Stolní tenis
zdroj: ČTK/AP

Oba finálové zápasy měly hladký průběh a vítězové je rozhodli ve třech zápasech. Nizozemky nedaly šanci Rumunsku, němečtí stolní tenisté porazili rovněž 3:0 na zápasy čtrnáctinásobné mistry Evropy Švédy. V jejich týmu svedl neúspěšný souboj s Bollem pětačtyřicetiletý veterán Jörgen Persson. Bývalý světový šampion uhrál proti někdejší světové jedničce první set, ale pak už nestačil.

O titul pro Nizozemsko se zasloužila trojice naturalizovaných hráček. Čínské rodačky Li Ťie a Li Ťiao spolu s rodilou Moskvankou Jelenou Timinovou ztratily v průběhu celého šampionátu jen tři dvouhry. Největší práci měly v semifinále s Maďarskem, které zdolaly 3:2. Ve skupině hladce přehrály český výběr, který proti pozdějším šampionkám neuhrál ani set.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články