Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Stolní tenistky postoupily do čtvrtfinále ME, muži bronz neobhájí

Gdaňsk (Polsko) - České stolní tenistky postoupily na mistrovství Evropy v Gdaňsku do čtvrtfinále. Ovšem čeští stolní tenisté bronzovou medaili z loňského mistrovství Evropy v Ostravě na šampionátu v Gdaňsku neobhájí. Ve svém druhém utkání v základní skupině D dnes totiž tým trenéra Tomáše Demka prohrál se Švédskem 2:3, a ztratil tak šanci na postup do čtvrtfinále.

Renáta Štrbíková
zdroj: ČTK autor: František Zálewský

Do čtvrtfinále se Češky dostaly navzdory tomu, že v závěrečném utkání skupiny A podlehly 2:3 Turecku. V tabulce obsadily druhé postupové místo se stejným bodovým ziskem jako jejich dnešní přemožitelky a tým Lucemburska, s nímž dosáhly v sobotu na své jediné vítězství. Skupinu suverénně vyhrály mistryně Evropy z předchozích tří šampionátů Nizozemky. Los pak rozhodne o čtvrtfinálových dvojicích.

Proti hráčkám Turecka dnes bodovaly česká jednička Iveta Vacenovská a zkušená Renáta Štrbíková, jež vyhrály hladce 3:0 na sety. Dana Hadačová podlehla stejným skóre Melek Huové a poté v pětisetovém rozhodujícím duelu prohrála 2:3 s Fulyou Ozlerovou. Předtím uhrála Vacenovská pouze jeden set proti Huové.

Stolní tenisté bronz z Ostravy neobhájí (//ct4/ostatni/138955-stolni-teniste-bronz-z-ostravy-neobhaji/)

Ve složité situaci se český tým ocitl už po sobotní porážce 0:3 s Portugalskem a dnes se Švédskem bojoval o udržení naděje na postup. Čeští stolní tenisté však začali špatně a po úvodních duelech prohrávali 0:2. Nejprve Jiří Vráblík, jenž týden před ME nahradil v nominaci zraněného Jana Šimončíka, podlehl ve třech setech pětačtyřicetiletému Jörgenu Perssonovi, poté česká jednička Dmitrij Prokopcov nestačil stejně jednoznačně na Pära Gerella.

Stolní tenis
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Šanci na obrat daly českému týmu následující dvě pětisetové výhry, které čeští hráči vydřeli z průběžného stavu 1:2 na sady. Postarali se o ně Tomáš Konečný proti Robertu Svenssonovi a Prokopcov proti Perssonovi. Rozhodující bod nicméně získali Švédové díky Gerellovi, jenž porazil 3:0 Vráblíka.

V závěrečném utkání ve skupině porazili Češi hladce 3:0 Slovinsko a obsadili třetí místo. Postoupili Portugalci a Švédové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články