Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

MS v letním biatlonu otevře novoměstskou sezonu

Nové Město na Moravě - Mistrovství světa v letním biatlonu, které ve čtvrtek v Novém Městě na Moravě začne závodem smíšených štafet, bude předehrou k lednovému závodu Světového poháru na Vysočině. Hlavní snažení pořadatelů ale směřuje až k roku 2013, kdy bude Nové Město pořadatelem mistrovství světa. Letní šampionát i bez reprezentantů severských zemí, Německa a Francie slibuje v tomto týdnu zajímavé boje. Pořadatelům se přihlásili závodníci z 25 zemí. Sledujte od 15:55 na ČT4 a webu sportživě.cz.

Letní biatlon
zdroj: isifa/VLP autor: Michaela Hasíková

"Mezi zhruba 250 účastníky nechybí i pět olympijských medailistů. Záruku kvality dává i start kompletního českého týmu s Michalem Šlesingrem, Ondřejem Moravcem a Jaroslavem Soukupem," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Novém Městě ředitel závodu Vlastimil Jakeš. Ten se domnívá, že okruh favoritů bude široký. Uchazeči o tituly jsou podle něho také reprezentanti Polska, Slovenska a Ukrajiny.

"Čtvrteční závod smíšených štafet bude zajímavý i pro papírově slabší státy, které nemají vyrovnané týmové kvarteto," poznamenal Jakeš. Po pátečním dnu volna pokračuje šampionát sobotními sprinty a nedělními stíhacími závody. "Kvalita letního mistrovství světa v biatlonu stále roste. Toto nové odvětví si hledalo delší dobu svoje místo. Nyní je už nejen vítanou přípravou na hlavní zimní sezonu, ale dalším rozšířením našeho sportu," dodal Jakeš.

Součástí programu budou v Novém Městě i pracovní jednání lékařské komise mezinárodní biatlonové unie IBU a komise pro další rozvoj biatlonu. Na Vysočinu zamíří kompletní vedení IBU také k prohlídce nových částí tratí a kontrole výstavby celého areálu. Čilý stavební ruch při přestavbě směrem k mistrovství světa 2013 se sice na necelý týden zastaví, ale hned od pondělí budou všechny práce opět pokračovat. "Máme nové trestné kolo a také dva okruhy v délkách 2000 a 1500 metrů. Požadavky na náročnost biatlonových tratí se každoročně zvyšují. Zdejší okruhy budou patřit ve světě k nejzajímavějším a také nejobtížnějším," tvrdí Jakeš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články