Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hlavní českou hvězdou na ME bude skifařka Knapková

Plovdiv (Bulharsko) - Sedm českých posádek se představí ode dneška do neděle na mistrovství Evropy ve veslování, které startuje v Plovdivu. Hlavní hvězdou výpravy je úřadující světová šampionka Miroslava Knapková, která je i jednoznačně hlavní favoritkou skifu žen. Žádná další účastnice finále z nedávného mistrovství na Bledu totiž není do závodu v Bulharsku přihlášena.

Miroslava Knapková
zdroj: AP Photo autor: Darko Bandic

Třicetiletá Knapková byla před rokem na kontinentálním šampionátu v Portugalsku druhá, celkově má na kontě tři stříbrné a jednu zlatou medaili. Od roku 2007, kdy bylo pořádání ME obnoveno, ještě nikdy nechyběla mezi medailisty.

Medailové ambice mají v Plovdivu i čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník, také dvojskif sester Jitky a Lenky Antošových a osmiveslice. Před rokem v Montemor-o-Velho, kde bylo ME generálkou na mistrovství světa, získali Češi čtyři medaile. Umístění mezi trojicí nejlepších však obhajuje jen Knapková.

Nominace: Muži: Milan Viktora, Petr Čabla (dvojskif lehkých vah); Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník (čtyřka bez kormidelníka lehkých vah); David Jirka, Jan Andrle, Martin Basl, Petr Buzrla (párová čtyřka); Matyáš Klang, Petr Melichar, Jakub Koloc, Jakub Podrazil, Jan Pilc, David Szabó, Kornel Altman, Jiří Srna, kormidelník Martin Šuma (osma). Ženy: Miroslava Knapková (skif); Jitka Antošová, Lenka Antošová (dvojskif); Markéta Pazderková, Klára Janáková (dvojskif lehkých vah).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články