Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Na veslařském MS postoupily do semifinále tři české posádky

Bled (Slovinsko) - Tři z pěti českých posádek, které dnes zasáhly do programu veslařského mistrovství světa na jezeře Bled, postoupily do semifinále. Ve hře o start na olympijských hrách v Londýně 2012 zůstal mužský i ženský dvojskif David Jirka, Petr Vitásek, respektive Jitka a Lenka Antošovy plus čtyřka bez kormidelníka lehkých vah.

Veslování
zdroj: Getty Images

Z prvního místa s téměř sekundovým náskokem postoupily z oprav do semifinále sestry Antošovy, které byly ve vedení od prvního mezičasu a účast mezi dvanácti nejlepšími tak bezpečně kontrolovaly. Jirka s Vitáskem i čtveřice Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník se udrželi ve hře o Londýn díky druhému místu.

Naopak šance na postup pohasly dvojce bez kormidelníka Jakub Houska, Jakub Makovička, kteří byli stejně jako párová čtyřka Jan Andrle, Petr Ouředníček, Martin Basl, Petr Buzrla třetí a od druhého postupového místa je vždy dělila více než jedna sekunda. Obě posádky tak teoreticky budou moct bojovat o start v Londýně příští rok v dodatečné kvalifikaci v Lucernu.

Již v pondělí si postup do semifinále z oprav zajistila osmiveslice ve složení Matyáš Klang, Petr Melichar, Jakub Koloc, Jakub Podrazil, Jan Pilc, David Szabó, Kornel Altman, Jiří Srna, kormidelník Martin Šuma. V neděli postoupila přímo z úvodní rozjížďky skifařka Miroslava Knapková. Úřadující světový šampion Ondřej Synek se i přes výhru kvalifikoval "jen" do čtvrtfinále, neboť v mužském skifu se sešla tradičně větší konkurence než mezi ženami.

Synka čeká boj o semifinále ve středu, stejně jako čtyřku bez kormidelníka Michal Horváth, Milan Bruncvík, Milan Doleček, Jan Gruber a dvojskif lehkých vah Daniela Nacházelová, Denisa Čvančarová. Osma se jako první česká loď představí už v semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články