Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ježek skončil na MS ve třetím kole

Paříž - Český judista Jaromír Ježek skončil na mistrovství světa v Paříži ve třetím kole. V kategorii do 73 kilogramů mu uniklo osmifinále poté, co dnes nestačil na domácího favorita Benjamina Darbeleta, který vyhrál na wazari. Ježek tak nenavázal na dubnové mistrovství Evropy, kde porazil mimo jiné právě Darbeleta a získal bronzovou medaili.

Judo
zdroj: Getty Images autor: Warren Little

"Určitě byl na mě více připraven. Znal mě víc než předtím. Moje judo je proti jeho judu fyzicky náročnější. Tlačil jsem ho, za což dostal trest. Měl jsem v tom pokračovat a zbytečně se nehnat do akce," řekl Ježek. "Zase jsem si sám prohrál zápas. Možná hrálo roli, že jsem z něj měl respekt. Ne že bych se ho úplně bál, ale je to stříbrný medailista z olympiády," dodal zklamaně.

Český reprezentant přitom vstoupil do turnaje dvěma vítězstvími před časovým limitem na ipon. Nejprve porazil Chálífu Al Kubajsího ze Spojených arabských emirátů, poté si poradil i s Novozélanďanem Leem Calderem. Oba mu vzdorovali lehce přes tři minuty.

S Darbeletem pak vydržel na tatami celých pět minut a měl mírně navrch, ovšem minutu před koncem zariskoval a Francouz toho využil ke chvatu, za který dostal druhé nejvyšší hodnocení wazari.

Na olympiádu povede ještě dlouhá cesta

"Moje chyba, moje hloupost. Nechal jsem se z hloupé akce otočit. Pak už zbývala minuta do konce. Tajně jsem doufal, že to mohu otočit, ale on už se snažil prát na zemi. A rozhodčí, když vidí, že mají rozhodnutý zápas, mu to dovolí. Pak už jsem měl jen patnáct vteřin, což si tak zkušený borec jako on pohlídal," popsal Ježek. Mrzí ho to i kvůli tomu, že považoval los za přijatelný. Cítil šanci získat hodně bodů do žebříčku a pojistit si tak účast na olympijských hrách v Londýně. "Teď je ta cesta na olympiádu ještě dlouhá. Do čtrnácti dnů si s trenérem sedneme a promyslíme, na jaké turnaje si pro ty body pojedeme. Teď si chci ale hlavně od juda odpočinout," dodal Ježek.

Hned v prvním kole skončil turnaj pro jedinou Češku na šampionátu Lucii Chytrou. Ta v kategorii do 52 kg nestačila na juniorskou mistryni světa Majlindu Kelmendiovou. Rodačka z Kosova kvůli politickým problémům reprezentuje barvy Mezinárodní judistické federace. S Chytrou si poradila za 37 vteřin na ipon.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články