Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Patnáctiletý Polák porazil mistra světa ve snookeru

Bangkok - Polsko oslavuje svou novou sportovní hvězdu, kterou se stal teprve patnáctiletý hráč kulečníku. Kacper Filipiak se postaral o prvotřídní senzaci na světovém poháru družstev v Bangkoku, kde dokázal porazit úřadujícího mistra světa Johna Higginse a další hvězdu Stephena Maguira. Poláci sice prohráli se skotským týmem 2:3, ale Filipiak na sebe rázem strhl pozornost nejen ve své domovině.

"Sledujte toho patnáctiletého kluka z Polska. Jednou z něj bude mistr světa. Sympatický hráč," komentoval Filipiakovy výkony na Twitteru hvězdný Angličan Ronnie O'Sullivan, trojnásobný světový šampion.

Polský mladík svůj úspěch v duelu s Higginsem shazoval. "Proti Johnovi jsem nebyl ani trochu pod tlakem. Kdybych prohrál, nic by se nestalo. Čekalo se, že prohraju, takže jsem hrál uvolněně," konstatoval mistr Evropy do 21 let.

Díky tomuto titulu může už letos hrát na profesionálním okruhu, kde dřív směli nastupovat hráči až od 16 let. I zásluhou Filipiakových výkonů živí polský tým v Bangkoku naději na postup do čtvrtfinále soutěže dotované částkou 700 000 dolarů (přes 12 milionů korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články