Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Konečný před domácím duelem dolaďuje formu a váhu

Ústí nad Labem - Profesionální boxer Lukáš Konečný před páteční obhajobou titulu mistra Evropy už jen dolaďuje formu a upravuje váhu. Česká jednička má za sebou pětiměsíční přípravu, kterou chce zúročit doma v Ústí nad Labem v boji o pás kontinentálního šampiona v lehké střední váhové kategorii proti Husseinu Bayramovi z Francie. Ve hře bude zároveň i interkontinentální titul šampiona WBO, vítěz tak získá právo utkat se s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem o pás mistra světa jedné z hlavních organizací profesionálního boxu. Duel odvysílá v přímém přenosu v pátek od 20:00 ČT4 a web Sportživě.cz.

"Vše je zatím v naprosté pohodě. Už jen dolaďuju formu a váhu," uvedl Konečný na tiskové konferenci v Ústí nad Labem. "Jsem rád, že si budu moct zaboxovat doma. Vedle podpory fanoušků, kterou věřím, že budu mít, mám i trochu starosti s organizačními věcmi, takže nemyslím jen na zápas. Nemám veliký klid, jako když boxuju například v Německu," řekl.

Finální taktická příprava na Bayrama jej čeká až ve středu, dostatek informací má ale už nyní. "Viděl jsem řadu jeho zápasů a vím, jak boxuje a co od něj mohu očekávat. Ještě se ale podívám na to, v čem bude nebezpečný a na co si musím dát pozor," uvedl dvaatřicetiletý boxer, který se chystá na 50. zápas v profiringu. Bayram měří 183 cm, o deset víc než jeho soupeř. "Budu mu muset jít hodně k tělu a zkracovat vzdálenost. Budu muset klasicky vycházet ze svého krytu, ale na to už jsem zvyklý. Proti mě je každý boxer vysoký," podotkl Konečný.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Lukáše Konečného

Konečný se obává menší divácké odezvy

Galavečer se uskuteční na zimním stadionu, který má kapacitu 7000 diváků. Tolik jich ale s největší pravděpodobností v pátek nepřijde. Brněnský rodák, který v Ústí nad Labem žije, boxoval doma naposledy v říjnu 2003 a tehdy na jeho zápas přišlo zhruba dva tisíce lidí. Podobné to bude zřejmě i v závěru tohoto týdne. "Obavy z toho trošku mám. Pokud nebude hala zaplněná, tak asi budu muset v budoucnosti boxovat v Praze nebo v zahraničí. Dám ruku do ohně za to, že to bude špičkový zápas. Doma jsem ještě kvalitnější duel neboxoval," poznamenal Konečný, který je ale připraven podat maximální výkon, i kdyby přišly jen dva tisíce lidí.

Hussein Bayram o českém boxerovi:

"Konečný má úžasnou formu. Navíc je to soupeř, který do člověka neustále buší a nenechá ho oddechnout."

Ve druhém titulovém zápase pátečního večera, který ve Zlatopramen areně začne v 18:00, se utká v profiringu doposud neporažená Němka Christina Hamerová s Marií Lindbergovou ze Švédska a ve hře bude pás pro světovou šampionku organizace WBO ve střední váze. Box žen představí i Arleta Krausová, která nastoupí proti Slovence Evě Henešové.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články