Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Do Číny odletěli na SP pětibojařů jen Grolichová a Michalík

Praha - Na Světový pohár v moderním pětiboji v Číně odletěli pouze dva čeští reprezentanti. V dějišti loňského mistrovství světa Čcheng-tu se Lucie Grolichová a Michal Michalík pokusí získat dostatek bodů a kvalifikovat se do finále pohárového seriálu, které bude přímou olympijskou kvalifikací a uskuteční se v Londýně. Závod v Číně bude nejhůře obsazeným v letošním čtyřdílném seriálu SP.

Michalík začal sezonu čtvrtým místem v úvodním závodě SP v americkém Palm Springs, ale v italském Sassari nepostoupil do finále a nedávného třetího klání v Maďarsku se ze zdravotních důvodů nezúčastnil. "Přesto má velkou naději, že se do finále probojuje," uvedl v tiskové zprávě reprezentační trenér Jakub Kučera.

Grolichová kvůli nemoci nestartovala v USA a v dalších dvou dílech SP vybojovala umístění jen ve třetí desítce pořadí. "Kdyby nebyla šance se kvalifikovat do finále, nehnal bych je takovou dálku," poznamenal Kučera, který před odletem řešil s Grolichovou závadu na laserovém zářiči pistole. "Hodinu a půl jsem ji po telefonu navigoval, jak ho nainstalovat, naprogramovat. Nakonec vyrazila raději se dvěma zářiči, protože zřejmě půjde o softwarový problém. Věříme, že ho vyřeší dodavatelé na místě," uvedl Kučera.

Jistou účast v Londýně (9. a 10. července) už mají mimo jiné čeští evropští šampioni z posledních let Ondřej Polívka a David Svoboda. "Proto by bylo úplně zbytečné je vystavovat jakýmkoliv rizikům, kterých jsme si v Číně užili při loňském šampionátu," vysvětlil Kučera, který právě kvůli špatnému ubytování a tragické stravě poslal své svěřence do Číny na co nejkratší dobu.

Program SP moderních pětibojařů v Čcheng-tu

Čtvrtek: kvalifikace žen

Pátek: kvalifikace mužů

Sobota: finále žen

Neděle: finále mužů

Pondělí: mix štafeta (bez české účasti)

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články