Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Hilgertová je opět v reprezentaci. Volf se Štěpánkem se nevešli

Praha - Čeští deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, dvojnásobní olympijští medailisté, se nekvalifikovali do reprezentace vodních slalomářů pro letošní sezonu. V nominačních závodech v pražské Troji obsadili o víkendu třetí a čtvrté místo, což jim ve vyrovnané bitvě v součtu s výsledky z Veltrus před týdnem na místo v národním týmu nestačilo. Naopak v reprezentaci je opět i třiačtyřicetiletá kajakářka Štěpánka Hilgertová. Tradičně vypjatý boj o tři místa v každé kategorii přinesl doslova revoluci a nástup mladých závodníků.

Nejdramatičtější situaci přinesl právě boj mezi deblkanoisty, kde měly za vítěznou posádkou Havlíček, Přinda po čtyřech závodech stejný počet 25 bodů hned tři lodě a "Černý Petr" na základě výsledků posledního závodu padl právě na "Volfíky".

"No, tak to vypadá na prázdniny," hořce se pousmál háček Volf. "Je to v ...," ulevil si peprně. Jeho loď se zadákem Štěpánkem vypadla z reprezentace poprvé od roku 1998, kdy slavila v týmu premiéru.

"Nejezdili jsme zas tak špatně, ale pořád jsme šťouchali," žehral Štěpánek na trestné sekundy za dotyky brankových tyčí. Volf se Štěpánkem nevyhráli ani jeden nominační závod i kvůli tomu, že ani jednou nepředvedli čistou jízdu. A penalizace dvou sekund je připravila o reprezentaci i dnes.

Pokud by si tři branky před koncem "nešťouchli", závod by vyhráli. Do dvousekundového odstupu se totiž vešlo celkem pět lodí.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články