Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pistolář Podhráský podruhé za sebou vystřílel zlato v SP

Čchangwon - Martin Podhráský vyhrál podruhé za sebou ve Světovém poháru soutěž ve střelbě z rychlopalné pistole. Dva týdny po triumfu na olympijské střelnici v Sydney nenašel přemožitele ani v korejském Čchangwonu. "Nemám na to žádný zvláštní recept, není v tom žádné tajemství, že se mi takhle daří, jen jsem před sezonou hodně trénoval a příprava se opravdu povedla," povídal po závodu podle organizátorů Podhráský. "A také jsem měl štěstí," doplnil.

Sedmadvacetiletý plzeňský střelec opět dominoval novému formátu finálové střelby, do níž postoupil ze třetího místa. Minule v Sydney kvalifikaci dokonce vyhrál, ale při změněném systému bojů o medaile nejsou rozdíly mezi finalisty rozhodující, protože celá šestice začíná od nuly. Ve finále absolvují střelci sérii pěti ran a za každý zásah v hodnotě 9,7 a lepší získávají bod. Od páté série vždy střelec s nejmenším počtem bodů vypadne.

Podhráský se od třetí finálové série ujal vedení a před závěrečnou osmou položkou měl nedostižný náskok před zbývajícím soupeřem Keithem Sandersonem z USA. Nakonec jej porazil o čtyři body, třetí skončil Španěl Jorge Llames. "Ten nový systém mi docela sedí, líbí se mi," komentoval to Podhráský, který při minulém triumfu v Sydney získal účastnické místo na OH v Londýně.

Mezi minulým závodem a Světovým pohárem v Koreji spíš dva týdny odpočíval. "Trénoval jsem hodně před sezonou," vysvětlil. Chystá se i na další závod SP ve Fort Benningu za měsíc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články