Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

Štybar v Baalu nestačil pouze na Nijse

Baal (Belgie) - Český cyklokrosař Zdeněk Štybar obsadil druhé místo v závodu série GVA Trofee v Baalu a i při čtvrtém startu po zranění skončil na stupních vítězů. Úřadující mistr světa nestačil pouze na domácího favorita Svena Nijse, po němž je závod pojmenován, protože v Baalu žije.

Čtyřiatřicetiletý Belgičan vyhrál Velkou cenu Svena Nijse již podesáté a oplatil Štybarovi dva dny starou prážku ze závodu v Bredene. Oba národní šampioni spolu vytvořili silnou dvojici a na těžkém, rozbahněném terénu nedali soupeřům šanci. Třetí skončil Niels Albert, šestý byl Martin Zlámalík.

Nijs nechtěl riskovat závěrečný spurt, v němž by mohl mít navrch český jezdec, a díky úspěšnému předjížděcímu manévru v jedné z posledních zatáček si dojel s osmisekundovým náskokem pro jubilejní výhru. "Vůbec jsem nečekal, že by mě tam mohl Sven předjet. Docela mě to šokovalo," přiznal po závodě Štybar, jenž bude za týden v Hlinsku obhajovat český titul.

V průběžném hodnocení GVA Trofee se posunul Nijs do čela, Štybar je třetí.

Výsledky závodu v Baalu: 1. Nijs (Belg.), 2. Štybar (ČR), 3. Albert, 4. Vantornout, 5. Wellens (všichni Belg.), 6. Zlámalík (ČR).

Průběžné pořadí (po 6 z 8 závodů): 1. Nijs 130, 2. Pauwels (Belg.) 121, 3. Štybar 113, ...20. Dlask 17, 21. Šimůnek 16, 23. Zlámalík (všichni ČR) 15.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články