Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jak nonšalantně prokráčet obranou - bezva finta v americkém fotbalu

Washington – Jak dokonale zmást soupeře, ukázali středoškolští hráči amerického fotbalu. Texaský tým Corpus Christi předvedl, že taktických variant je v tomto sportu téměř nepočítaně. V utkání americké středoškolské ligy totiž hráči Driscoll Middle School dokonale zmátli soupeře a dokázali, že americkému fotbalu nechybí kromě tvrdosti i nonšalance a vtip. Lest se podařila a povedený trik obletěl svět.

Finta spočívá v naprosté jednoduchosti. Hráči zaklekli k rozehrávce jako obvykle. Jeden z nich pak podal míč rozehrávači jakoby nic. Jason Garza nahlas prohodil, že rozhodčí zahlásil dalších pět yardů pro jejich tým, a volným krokem prošel mezi zkoprnělými obránci soupeře. Pak se náhle rozběhl ke skórovacímu území. Reakce defenzivy přišla příliš pozdě a obránci už nestačili prchajícího quaterbacka zastavit.

K situaci došlo minutu před koncem třetí čtvrtiny, kdy tým z Corpus Christi prohrával 0:6. Původním záměrem rozehrávače bylo získat jen několik yardů k dobru, jenže když zjistil, že si jej obrana soupeře nevšímá a dokonce mu uvolňuje cestu, rozhodl se skórovat. Díky tomu jeho mužstvo srovnalo stav na 6:6.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články