Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Váňa prožil a podepsal \"Život v sedle\"

Praha - Sedminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa podepisoval svou autobiografii Život v sedle, sám si ji však zatím nestačil přečíst. Hned po svém sedmém triumfu v nejslavnější českém dostihu se totiž vrhl do hledání nových koní po celé Evropě. Už se proto těší na dovolenou, až si konečně odpočine a možná se dostane i k tomu, aby si přečetl knihu vyprávějící o jeho životě.

"Teď mám fofr. Pořád jsem někde na aukcích a cestuju po Evropě. Buď někam vezu koně, nebo zase za nimi jezdím. Před dovolenou mám spoustu práce, ani všechno nestíhám. Proto jsme nechali hledání v Irsku v Anglii až na začátek prosince," řekl Váňa při dnešní pražské autogramiádě.

Kvůli mnoha povinnostem tak ještě ani nestačil oslavit měsíc starý triumf z Pardubic. "Několikrát jsme to oslavili, ale pořádně ještě ne. Příští víkend ale budeme mít rozlučku se sezonou, kde budou všichni moji kamarádi a hlavně lidi, kteří se přičinili o ten úspěch. Tam to pořádně oslavíme," poznamenal.

Je nám líto, video expirovalo.
Váňa pokřtil svou autobiografii

V nabitém programu si našel alespoň chvilku času, aby se v Paláci knih Luxor sešel se svými fanoušky a podepsal jim svou životopisnou knihu Život v sedle. Tu na základě vyprávění jeho a jeho blízkých a rodiny sepsal novinář Pavel Kovář a vydalo nakladatelství XYZ. Poslední triumf na Velké pardubické se však do knihy už nestihl zařadit.

"Třeba ještě bude druhý díl. Líbilo by se mi, kdyby to pokračovalo ve šlépějích naší stáje a bylo to o Váňovi trenérovi a třeba o Pepovi Bartošovi a mém synovi, který je sice postavou spíše basketbalista než žokej, ale snaží se a závodění ho baví. Ale může se stát, že Velká pardubická napíše historii úplně jinou, než jakou si já představuju," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články