Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Čeští skifaři Synek a Knapková pojedou finále MS ve veslování

Hamilton (Nový Zéland) - Ve finále mistrovství světa ve veslování, které se letos koná na Novém Zélandu, pojedou i čeští skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková. Ti postoupili bez problémů. když obsadili v semifinále druhé místo a nestačili tak jen na své hlavní soky v plánovaných bojích o medaile - domácího Mahého Drysdala respektive Jekatěrinu Karstenovou-Chodotovičovou z Běloruska.

Semifinále mužského skifu na jezeře Karapiro nabídlo zajímavou podívanou. Před startem domácí hvězdy Drysdala totiž na jeho lodi chyběly povinné samolepky. Rozhodčí mu je sice dodatečně nalepili, ale vítěz posledních čtyř světových šampionátů krátce po startu zastavil, požádal o jejich opravu a opakování závodu.

Semifinálová bitva tak odstartovala oproti programu o deset minut později. Na trati se poté ale žádné drama nekonalo. Synek s Drysdalem si vypracovali náskok a v pohodě si dojeli pro postup do finále. Český reprezentant, který v letošní sezoně vyhrál všechny závody Světového poháru i evropský šampionát, skončil nakonec druhý. I proto, že se rozhodl nefinišovat a zřejmě šetřil síly na finále.

Záznam z mistrovství světa ve veslování sledujte zde.

Druhá dojela i Knapková, která již tradičně prohrála s osmatřicetiletou královnou ženského skifu Karstenovou-Chodotovičovou. Třicetiletá svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského držela do poloviny trati s šestinásobnou světovou šampionkou krok, poté si ale favorizovaná Běloruska vypracovala náskok a dojela do cíle jako první.

Již ve středu si postup do finále zajistil ženský dvojskif ve složení Lenka a Jitka Antošovy, mužský dvojskif David Jirka a Petr Vitásek bude o účast v bojích o medaile bojovat v pátek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články