Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Slušovickou steeplechase vyhrál Valldemoso

Slušovice (Zlínsko) – Šestiletý ryzák Valldemoso jako jediný kůň letos upadl ve Velké pardubické na Taxisově příkopu. O malou náplast za neúspěch usiloval jeho realizační tým dnes ve Velké slušovické steeplechase, kde si dnes s žokejem Dušanem Andrésem v sedle doběhl ke svému v pořadí čtvrtému letošnímu vítězství.

Valldemoso vyhrál dostih o 150 tisíc korun poté, co v cílové rovině předstihl Alberta s Josefem Váňou mladším, který vedl od startu až k poslední proutěné překážce. "Ve finiši jsem si na Alberta věřil. Vím, že v těch dlouhých dostizích chodí stále stejně, zatímco Valldemoso má dobrý konec. Průběh dostihu byl přesně podle mých představ," uvedl Andrés.

Velkou radost z vítězství měl trenér Jiří Uhl. "Ve Velké pardubické jsme mohli být pátí nebo šestí, tady jsme vyhráli. Pro žokeje je to malá náplast za Velkou, ale pro mě je to velký úspěch. Vždyť kůň vyhrál čtyři velké dostihy na čtyřech drahách," řekl Uhl, jehož svěřenec letos zvítězil také ve Světlé Hoře a Albertovci a v poslední kvalifikaci na Velkou pardubickou.

Je nám líto, video expirovalo.
Valldemoso vyhrál steeplechase ve Slušovicích

Poprvé v kariéře zaznamenal tři vítězství na jednom mítinku jezdec Petr Foret a už jen čtyři výhry mu scházejí k titulu žokeje. Čtyři prvenství slavil trenér Radim Bodlák.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články