Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Konečný: Titul mi zatím k velkým soupeřům nepomůže

Praha - Profesionální boxer Lukáš Konečný v sobotu v Anglii vybojoval titul mistra Evropy, přesto pro něj bude i nadále složité utkat se s předními světovými boxery lehké střední váhové kategorie. Souboj s ním totiž není pro největší esa ekonomicky a marketingově zajímavý, navíc by riskovali, že prohrají. Konečný si totiž vybudoval pověst kvalitního rohovníka.

V sobotu v Birminghamu porazil Brita Matthewa Halla před limitem. V šestém kole rozhodčí zápas ukončil a člen německé stáje SES si tak připsal 22. výhru k.o. v 45. duelu. Lze tak očekávat, že by jeho potencionálními soupeři mohli být boxeři kolem pátého místa evropského žebříčku, kteří se budou snažit ukázat a posunout se výš do špičky.

"Stejně jako jsem bral já zápas proti Hallovi. Taky to pro mě byla šance. Ostatní si řeknou, že si počkají, až budu mít titul mistra světa," řekl Konečný s tím, že stoprocentně jisté to ale není. "Třeba se pletu. Jsou to ale moje domněnky," podotkl. Bez ohledu na to by ale jeho prvním soupeřem měl být Brit Ryan Rhodes, se kterým se měl původně o pás evropského šampiona utkat. Rhodes se ale zranil a nahradil jej Hall. "Manažeři se ale domluvili, že on (Rhodes) bude prvním vyzyvatelem," prozradil Konečný.

Lukáš Konečný:

"Je pravda, že k velkým jménům mi to (titul) asi nepomůže. I teď naposledy jsem ukázal dobrý výkon a zanechal slušný dojem, takže oni se na to vykašlou. Nebudou chtít riskovat, že titul prohrají."

Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa ale příliš nevěří, že k souboji Konečný - Rhodes nakonec dojde. Titul by totiž rád obhajoval v Praze a do Česka se prý ostrovnímu boxerovi nebude chtít. "Osobně si totiž myslím, že tady jsem neporazitelný. Když bude zápas vyrovnaný, tak vyhraju," poukázal na nepsaná pravidla profesionálního boxu, podle kterých má zástupce pořadatelské organizace vždy výhodu.

Není ale vůbec jisté, zda bude Konečný titul obhajovat v domácím prostředí. Jeho manažer Ulf Steinforth totiž musí vyhrát takzvanou aukci, ve které získá pořadatelství nejvyšší nabídka. Náklady na uspořádání celého galavečera činí podle odhadu Konečného 10 milionů korun. Problémem Česka je navíc fakt, že zdejší televize nemají zájem platit za přímé přenosy. "Pro manažera to bude těžké," uznal dvaatřicetiletý Konečný.

Přesto ale už přípravy na zápas Konečného s Rhodesem začaly. Termín byl stanoven na druhou polovinu prosince. "Manažer už vede rozhovory ohledně volných termínů v halách v Praze. Momentálně je to moje priorita. Obhájit tady dvakrát třikrát titul a pak se utkat o titul mistra světa," řekl Konečný, který díky zisku pásu evropského šampiona poskočil do první patnáctky všech čtyř velkých světových boxerských organizací.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články