Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boxer Konečný se stal prvním českým profesionálním mistrem Evropy

Birmingham - Boxer Lukáš Konečný se dnes stal prvním českým profesionálním mistrem Evropy v historii. V Birminghamu rozhodl duel o pás šampiona v lehké střední váhové kategorii proti Matthew Hallovi z Velké Británie v šestém kole, kdy soupeře knokautoval, načež rozhodčí zápas ukončili. Konečný nastoupil do svého životního zápasu přibližně o 30 minut dříve oproti původnímu plánu, neboť Brit James DeGale ukončil předcházející titulový duel proti krajanovi Carlu Dilksovi již v prvním kole.

Na výkonu české profesionální jedničky se to ale neprojevilo. V prvním kole byl sice aktivnější Hall, ale od druhé tříminutovky byl lepší Konečný. Pozorně se kryl, připravoval si útoky a několikrát britského soupeře přesně zasáhl pravým hákem.

Po pěti kolech už bezpečně vedl na body a plnil své předzápasové plány. V šestém kole se Konečnému podařilo Halla přesně zasáhnout a poslat na zem. Italský rozhodčí Guido Cavalleri Brita odpočítal a duel ukončil. Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa si tak připsal 45. výhru v profiringu, z toho 22. před limitem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články