Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Čeští stolní tenisté nestačili na Bělorusy a na ME vybojovali bronz

Ostrava - Čeští stolní tenisté vybojovali na mistrovství Evropy v Ostravě bronz v soutěži družstev. Rozhodla o tom jejich semifinálová porážka s Běloruskem 1:3. Jediný bod získal Josef Šimončík, soupeře dovedl k vítězství v oslnivé formě hrající druhý muž evropského žebříčku Vladimir Samsonov. Finálovým sokem Bělorusů budou podle předpokladů obhájci Němci, kteří porazili Francii 3:1.

Na Samsonovovi si vylámali zuby Petr Korbel i Dmitrij Prokopcov. Běloruská opora je v Ostravě ve výborné fazoně a i proti Čechům si uhájila stoprocentní úspěšnost na turnaji: deset zápasů, deset výher. "Kvůli tomu jsme byli pod tlakem toho, že nesmíme prohrát další zápasy," řekl trenér Tomáš Demek. Zásadní předpoklad padl hned v úvodní dvouhře. Prokopcov si neporadil s obranářem Šetininem. "Kdybych to uhrál na 1:0, myslím, že bychom to zvládli. Ale uspěchal jsem tam některé věci," zpytoval svědomí Prokopcov.

Postup Běloruska dotáhl Samsonov. Na bývalou světovou jedničku nenašli recept Korbel ani Prokopcov. "Hrát se dá s každým, ale on neudělal skoro žádnou lehkou chybu. Nepustí vás do útoku, umí měnit rytmus a reagovat na vývoj hry," pokrčil rameny Korbel, který na Samsonova uhrál hned úvodní set.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Česko - Bělorusko

Záznam utkání Česko - Bělorusko sledujte zde

Český mužský tým se kovu z evropského šampionátu dočkal po pěti letech. Naopak ženy, které obhajovaly bronz, skončily až deváté. V závěrečném utkání o konečné umístění porazily Ukrajinu 3:1. Dvěma body se o to zasloužila Renáta Štrbíková.

Obhájkyně bronzu z loňského šampionátu myslely na postup ze skupiny, který jim však o jediný set utekl. Trenér Miroslav Cecava dal proto v dnešních zápasech proti Chorvatsku i Ukrajině důvěru hráčkám z lavičky a Kateřina Pěnkavová se mu odměnila dvěma body. Dopoledne navzdory rozdílu 156 míst ve světovém žebříčku zdolala chorvatskou jedničku Tamaru Borošovou, proti Ukrajině hladce přehrála Polinu Trifonovovou. Vítězství proti Ukrajinkám však jistila česká dvojka Štrbíková, jež po dopoledním odpočinku hladce a bez ztráty sady ovládla obě dvouhry.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články