Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

České kajakářky jsou mistryněmi světa v závodě hlídek

Tacen (Slovinsko) - Hlídka českých kajakářek ve složení Štěpánka Hilgertová, Irena Pavelková a Marie Řihošková získala světový titul na šampionátu ve vodním slalomu ve slovinském Tacenu. Úspěch českých barev v neolympijské týmové soutěži podtrhli druhým místem deblkanoisté, kteří nestačili jen o osm desetin sekundy na Francouze. Čeští reprezentanti si v hlídkách spravili chuť po nevýrazném vystoupení v individuálních soutěžích, v nichž dnes medaili nezískali. První den finálových soutěží na mistrovství světa totiž české výpravě medaile v individuálních závodech nepřinesl. Deblkanoisté Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň obsadili ve své premiérové sezoně v reprezentačním týmu seniorů solidní čtvrtou pozici. Jediná česká finalistka mezi kajakářkami Marie Řihošková skončila sedmá. Dvaačtyřicetileté Štěpánce Hilgertové zavřely trestné sekundy postup do finále.

Hilgertová s Řihoškovou už po středeční vydařené kvalifikaci mluvily o tom, že by chtěly uspět v závodě hlídek. Na tuto disciplínu se prý letos o něco více zaměřily a na řece Sávě to dnes zužitkovaly. I s dvěma doteky porazily bezchybné Němky o více než pět sekund. Necelá sekunda dělila od zlata deblkanoisty, kteří jeli ve složení Volf-Štěpánek, Koplík-Vrzáň a Přinda-Havlíček. Ve vyrovnané soutěži odrazili nápor bronzové německé trojice jen díky tomu, že měli o dva doteky méně.

V individuálních kategoriích vyšli Češi na prázdno

Koplík a Vrzáň postoupili do finále z osmého místa a mohou litovat dvou finálových doteků na brankách, které je stály medaili. Bez nich by obsadili druhé místo za jasnými vítězi slovenskými bratry Peterem a Pavolem Hoschornerovými, kteří napravili výpadek na letošním ME na domácí trati v Čunovu. Trojnásobní olympijští vítězové Hoschornerové obhájili titul z loňska a světovými šampiony jsou už počtvrté.

V semifinále neuspěla Štěpánka Hilgertová, které se jízda vůbec nepovedla. Dvojnásobná olympijská vítězka dostala deset trestných sekund a obsadila sedmnácté místo se ztrátou skoro dvaceti sekund na první místo a deseti sekund na postup. Spolu s ní vypadla také další zkušená závodnice Irena Pavelková.

Řihošková proklouzla do finále z desátého místa, ale boj o medaile jí vůbec nevyšel. Do osmé branky se nevešla a penalizace 50 sekund znamenala konec medailových nadějí. Nakonec byla sedmá, protože mezi branky se nevešly ještě další tři kajakářky. Bez takzvané "kule" by měla česká kajakářka bronz. Závod ovládla Rakušanka Corinna Kuhnleová před Slovenkou Janou Dukátovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články