Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Moderní pětibojaři skončili ve štafetě na MS v Číně pátí

Čcheng-tu (Čína) - Čeští moderní pětibojaři Ondřej Polívka, Michal Sedlecký a David Svoboda obsadili ve štafetovém závodě na mistrovství světa v čínském Čcheng-tu páté místo. Za třetími Rusy zaostali o třináct sekund. Zvítězila běloruská trojice, která až ve finiši porazila Korejce. "Je to škoda," řekl v cíli Svoboda a doplnil: "Na medaili jsme určitě měli. Ale já jsem ve střelbě nesplnil to, co jsem měl. Místo pěti zásahů jsem při každé střelbě potřeboval osm. A to je na mě moc."

Češi vstoupili do závodu pátým místem v šermu. Po plavání se propadli na jedenáctou příčku, která jim patřila i po jízdě na koni. Do poslední disciplíny vbíhali s odstupem 42 sekund na zlato a 30 sekund na bronz. K medaili se blížili okamžitě od startu a při běhu se posouvali vpřed. Překonali šest soupeřů, ale na ty zbývající už nestačili.

Za hlavní chybu čeští pětibojaři označili nepřesnou střelbu. Ta vyplynula z faktu, že museli dohánět ztrátu a riskovali. "Začal jsem střílet zbytečně rychle, takže jsem si nekontroloval mířidla," řekl Svoboda. Také Sedlecký byl přesvědčený, že Češi přišli o medaili na střelnici. "Závod byl od začátku dobře rozjetý, ale kdyby každý z nás jednu dvě rány ušetřil, tak by byla medaile," poznamenal Sedlecký.

Nejsmutnější z trojice byl Ondřej Polívka. Patnáct hodin po smíšené štafetě s Lucií Grolichovou, v níž skončili čtvrtí, nastoupil k dalšímu závodu. A opět skončil kousek od stupňů vítězů. "Na konci bylo cítit, že už stehna nemohou, prostě nešlo soupeře chytit," hlesl Polívka, který v šesti dnech absolvoval čtyři závody. Padesáté mistrovství světa skončí v úterý štafetou žen. Za Česko nastoupí Sylvie Černá, Natálie Dianová a Lucie Grolichová.

Pětibojař Ondřej Polívka
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články