Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Chisora dal během předzápasového vážení Kličkovi facku

Mnichov – Britský boxer Dereck Chisora uštědřil Vitaliji Kličkovi při vážení před sobotním vzájemným zápasem v Mnichově facku. Ukrajinský úřadující mistr světa v těžké váze organizace WBC mu ránu nevrátil, ale tábory obou soupeřů se do sebe málem pustily. "Oplatím mu to v sobotu. Dostane svou nakládačku," prohlásil Kličko. Olympijská hala v bavorské metropoli by měla být na očekávaný zápas vyprodaná.

Dereck Chisora
zdroj: AP autor: Matthias Schrader

Chisora dorazil na vážení ve stylu pouličních rváčů: v černé kšiltovce a s obličejem zakrytým šátkem v barvách britské vlajky. O den dříve o sobě prohlásil, že je šílený, a rozhodl se o tom podat důkaz. Nejprve Klička provokoval slovně a pak ho udeřil. "Asi měl v krvi příliš mnoho adrenalinu. Ta rána přišla o 24 hodin dříve," uvedl promotér rodáka ze Zimbabwe Francis Warren.

Oba aktéři sobotního zápasu váží téměř stejně, Kličko má 110,5 kg, osmadvacetiletý Chisora pouze o kilogram méně. Ve prospěch slavného Ukrajince, který je o 12 let starší, hovoří výška (202 cm proti 187), a tedy i dosah paží. Navíc má výrazně bohatší zkušenosti. Z 45 zápasů vyhrál 43, jeho soupeř má bilanci 17:15.

Sebevědomí však Chisorovi nechybí. "V osmém kole půjde dolů, to fanouškům slibuju," prohlásil už dříve na tiskové konferenci. "Opravdu se těším, abych tomuto mladému gentlemanovi dal lekci. Je z Velké Británie, ale chybí mu vychování," kontroval Kličko, druhý nejstarší mistr světa v těžké váze v historii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články