Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Morata zůstal mimo nominaci Španělska, Belgie nevezme Nainggolana a Argentina Icardiho

Sen několika hvězd o účasti na mistrovství světa se rozplynul. Do nominace Španělska se nevešlo duo Chelsea Álvaro Morata s Pedrem. Belgičané zase poněkud překvapivě nechají doma záložníka AS Řím Radju Nainggolana a na nabitou konkurenci v argentinském útoku doplatil nejlepší střelec Serie A Mauro Icardi z Interu Milán. 

Álvaro Morata z Chelsea v utkání s West Hamem
zdroj: REUTERS autor: Tony O\'Brien

V nabité konečné nominaci Španělska, kterou oznámil trenér Julen Lopetegui, se nedostalo ani na veterána Davida Villu z New Yorku. Přednost dostali Diego Costa, Aspas a Rodrigo.

Zatímco mistrovská Barcelona dodala čtveřici Jordi Alba, Piqué, Sergi Busquets a Andrés Iniesta, dres konkurenčního Realu Madrid obléká šest fotbalistů. Čtveřice hráčů v čele s brankářem Davidem de Geou či zkušeným záložníkem Davidem Silvou působí v Anglii. Veteráni Sergio Ramos a Iniesta se chystají už na čtvrtý světový šampionát, naopak pět hráčů se na závěrečný turnaj podívá poprvé.

Mistři světa z roku 2010 Španělé, kteří od nástupu trenéra Lopeteguiho po předloňském Euru ještě neprohráli, se ve skupině B utkají s Portugalskem, Íránem a Marokem. Ještě předtím je čekají přípravné duely se Švýcarskem a Tuniskem.

Je nám líto, video expirovalo.
V nominaci Španělska pro MS chybí kanonýr Morata

Konečná nominace Španělska:

Brankáři: David de Gea (Manchester United/Angl.), Pepe Reina (Neapol/It.), Kepa (Bilbao).

Obránci: Jordi Alba, Piqué (oba FC Barcelona), Monreal (Arsenal/Angl.), Álvaro Odriozola (San Sebastian), Azpilicueta (Chelsea/Angl.), Nacho, Dani Carvajal, Sergio Ramos.

Záložníci: Isco, Marco Asensio, Lucas Vázquez (všichni Real Madrid), Sergio Busquets, Andrés Iniesta (oba FC Barcelona), Thiago Alcántara (Bayern Mnichov/Něm.), David Silva (Manchester City/Angl.), Saúl Ňíguez, Koke.

Útočníci: Diego Costa (všichni Atlético Madrid), Aspas (Vigo), Rodrigo (Valencie).

Radja není typ na méně důležitou roli, řekl trenér

Společně s Nainggolanem se do širšího kádru Belgie čítajícího osmadvacet jmen nevešli ani záložník Kevin Mirallas z Olympiakosu Pireus a útočník Divock Origi z Wolfsburgu. "Myslím, že Radja není typ hráče pro méně důležitou roli. Je to čistě věc taktiky," komentoval volbu kouč Roberto Martínez. Nainggolanovi, jenž měl v minulosti několikrát problémy s disciplínou, oznámil nepříjemnou zprávu už v neděli při osobní návštěvě v Římě.

Belgičané se ve skupině G utkají s Panamou, Tuniskem a Anglií. Před šampionátem si otestují formu v přípravných zápasech s Portugalskem, Egyptem a Kostarikou. Konečný seznam 23 hráčů musejí všechny týmy oznámit do 4. června.

Messi nechybí, na Icardiho v kádru nezbylo místo 

Argentinský trenér Jorge Sampaoli bude v útoku spoléhat na osvědčené hvězdy v čele s kapitánem Lionelem Messim. Vedle něj povolal osmapadesátiletý kouč Paula Dybalu, Gonzala Higuaína i Sergia Agüera, který dostal důvěru, přestože od března nehrál a zotavoval se po operaci kolena. Pro Icardiho v třiadvacetičlenném kádru nezbylo místo.

Do týmu se naopak dostal bez jediné reprezentační zkušenosti brankář Franco Armani z River Plate, který bude sekundovat zkušeným brankářům Sergiu Romerovi z Manchesteru United a Willymu Caballerovi z Chelsea. Do Ruska poměrně nečekaně odcestuje i obránce FC Turín Cristian Ansaldi, jenž za Argentinu zatím v soutěžním utkání nenastoupil. Na kontě má jen pět startů v přípravných zápasech, ten poslední před čtyřmi lety.

Je nám líto, video expirovalo.
Agüero nechybí v argentinské nominaci pro MS, Icardi si v Rusku nezahraje

Z mužstva, které v roce 2014 podlehlo Německu ve finále mistrovství světa v Brazílii, zůstalo ve výběru osm hráčů. Tento týden začne reprezentace s přípravou, před šampionátem sehraje Argentina přípravné zápasy s Haiti a Izraelem. Ve skupině D čeká dvojnásobné mistry světa Island, Chorvatsko a Nigérie.

Konečná nominace Argentiny:

Brankáři: Sergio Romero (Manchester United/Angl.), Wilfredo Caballero (Chelsea/Angl.), Franco Armani (River Plate Buenos Aires).

Obránci: Gabriel Mercado (FC Sevilla/Šp.), Cristian Ansaldi (FC Turín/It.), Nicolás Otamendi (Manchester City/Angl.), Federico Fazio (AS Řím/It.), Marcos Rojo (Manchester United/Angl.), Nicolás Tagliafico (Ajax Amsterodam/Niz.), Marcos Acuňa (Sporting Lisabon/Portug.).

Záložníci: Javier Mascherano (Che-pei/Čína), Eduardo Salvio (Benfica Lisabon/Portug.), Lucas Biglia (AC Milán/It.), Giovani Lo Celso (Paris St. Germain/Fr.), Éver Banega (FC Sevilla/Šp.), Manuel Lanzini (West Ham United/Angl.), Maximiliano Meza (Independiente Buenos Aires), Ángel Di María (Paris St. Germain/Fr.), Cristian Pavón (Boca Juniors).

Útočníci: Lionel Messi (FC Barcelona/Šp.), Paulo Dybala (Juventus Turín/It.), Sergio Agüero (Manchester City/Angl.), Gonzalo Higuaín (Juventus Turín/It.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články