Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

FIFA začala vyšetřovat kvůli chování německých fanoušků také FAČR

Curych (Švýcarsko) - Světová fotbalová federace FIFA začala vyšetřovat chování německých fanoušků, kteří nacistickými projevy narušovali kvalifikační utkání o mistrovství světa mezi Německem a Českou republikou v Praze. Podle agentury DPA je vyšetřována také Fotbalová asociace ČR kvůli možnému pochybení při zajištění bezpečnosti.

Fanoušci Německa slaví gól Hummelse proti Česku
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Zápas na stadionu v Edenu, který český výběr s úřadujícími mistry světa prohrál 1:2, narušila skupinka asi dvou stovek fanoušků. Německá policie poté identifikovala 13 příznivců patřících k východoněmeckému klubu Dynamo Drážďany. Uvedla také, že na utkání zabránila odcestovat sedmi chuligánům, které zastavila na dálnici mezi Drážďany a Prahou.

Předseda německého svazu Reinhard Grindel v reakci na incident prohlásil, že v zemích, jako je Česká republika nebo San Marino, není možné zaručit kontrolovaný prodej vstupenek. Manažer německého týmu Oliver Bierhoff dodal, že výtržníci se k lístkům dostali mimo oficiální kanál německého svazu. Fotbalová asociace ČR se zatím k incidentu ani jeho vyšetřování nevyjádřila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články