Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Pořád arogantní Němci, durdí se San Marino po Müllerových komentářích

San Marino - Spolu s Gibraltarem a Lichtenštejnskem jde o nejmenší stát, který bojuje v evropské kvalifikaci. A tradičně si od evropských gigantů odváží velké gólové příděly. Smysl zápasu se San Marinem i proto zpochybňoval útočník německé reprezentace Thomas Müller, jehož tým zvítězil 8:0. Zástupci reprezentace soupeře se ale brání, pro rozvoj jejich fotbalu má prý mezinárodní fotbal klíčovou úlohu.

Thomas Müller
zdroj: imago sportfotodienst

Útočník Bayernu Mnichov prohlásil, že pro San Marino sice šlo o velký zážitek, ale jinak to byl zbytečný zápas, který by se neměl hrát. Soupeře také označil za amatérský tým, zatímco šéf bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge přidal, že San Marino nemá s profesionálním fotbalem nic společného.

Jejich prohlášení se nelíbila sanmarinskému ministrovi pro sport a cestovní ruch Teodoru Lonferninimu, který proto vyzval Müllera a německý svaz, aby se omluvili. "Němci sice jsou mistři světa, ale nejsou páni světa," prohlásil politik.

Mluvčí sanmarinského olympijského výboru Alan Gasperoni zase uvedl deset důvodů, proč nešlo o zbytečný zápas. "Utkání ukázalo, že fotbal i dnes hrají lidé pro radost a ne jen pro peníze. A ukázalo také to, že Němci se nikdy nezmění, protože se stále nepoučili z historie a jsou pořád arogantní," napsal.

"Náš i váš svaz také díky zápasu dostal dost peněz z vysílacích práv a řeknu ti tajemství," vzkázal Müllerovi Gasperoni. "My za ně v jedné vesnici postavíme nové hřiště. Ty bys na to z platu našetřil za půl roku, nám k tomu stačí odehrát devadesát minut. To není špatné, co?" dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články