Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Argentina jen remizovala s Venezuelou, Uruguay rozdrtila fotbalisty Paraguaye

Montevideo - Fotbalisté Argentiny bez zraněného Lionela Messiho v jihoamerické části kvalifikace o postup na mistrovství světa 2018 jen remizovali s poslední Venezuelou a po osmém kole přepustili průběžnou první příčku Uruguayi. Ta rozdrtila Paraguay 4:0 a v čele tabulky má jednobodový náskok před Brazílií a Argentinou.

Fotbalisté Argentiny
zdroj: ČTK/AP

Argentinci na hřišti beznadějně poslední Venezuely, která do úterního utkání získala jen bod, prohrávali už 0:2. Až po téměř hodině hry snížil premiérovým reprezentačním gólem Lucas Pratto a sedm minut před koncem vyrovnal na konečných 2:2 Nicolás Otamendi.

Uruguay doma ještě do přestávky obdržela tři branky, po změně stran zpečetil výsledek svou druhou trefou v utkání Edinson Cavani. Útočník Paris St. Germain je s pěti góly nejlepším střelcem jihoamerické kvalifikace.

Brazilci se v Manausu proti Kolumbii ujali vedení už po dvou minutách díky brance Mirandy. Po vlastním gólu Marquinhose ale rozhodl o tříbodovém zisku pro domácí až čtvrt hodiny před koncem hvězdný Neymar. Útočník Barcelony se tak Kolumbijcům pomstil za zranění ze vzájemného čtvrtfinále na předloňském světovém šampionátu i za vyloučení na loňské Copě América.

Po skvělém začátku se trápí Ekvádor, jenž po prohře 1:2 v Peru klesl na páté místo. Ještě o dvě příčky hůř jsou na tom úřadující kontinentální šampioni Chilané, kteří doma uhráli s Bolívií pouze bezbrankovou remízu.

Kvalifikace, z níž postoupí první čtyři týmy přímo a pátý si zahraje baráž s vítězem oceánské části, bude pokračovat dalšími dvěma koly v říjnu.

Kvalifikace na MS 2018 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL:

Uruguay - Paraguay 4:0 (3:0)

Branky: 18. a 54. Cavani, 42. Rodríguez, 45.+1 Suárez z pen.

Venezuela - Argentina 2:2 (1:0)

Branky: 35. Juanpi, 53. Martínez - 58. Pratto, 83. Otamendi.

Chile - Bolívie 0:0

Brazílie - Kolumbie 2:1 (1:1)

Branky: 2. Miranda, 74. Neymar - 36. vlastní Marquinhos.

Peru - Ekvádor 2:1 (1:1)

Branky: 19. Cueva z pen., 78. Tapia - 31. Achilier. ČK: 90.+3 Arroyo (Ekv.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články