Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trenérky florbalistek: "Nic by nás nemělo zaskočit"

Brno – České florbalistky o víkendu odstartovaly putování za medailí na domácím šampionátu. Alespoň k obhajobě bronzu z posledního mistrovství světa v Sankt Gallenu by český tým měla dovést netradičně hned trojice trenérů - Karolína Šatalíková, Markéta Šteglová a Michal Jedlička - z nichž žádný nemá hlavní slovo. "Jsme tým tří lidí," říká k tomu Šatalíková.

Trenérky národního florbalového týmu žen
zdroj: ČT24

Trenérky Šatalíková se Šteglovou spolupracují již dlouhá léta, konkrétně od roku 1994. Čtyři roky spolu strávily na lavičce juniorského výběru a v roce 2010 se ujaly seniorské reprezentace. Před dvěma lety k sobě přibraly i mužský element v podobě Jedličky.

"My jsme si sedli. Herně máme na florbal stejný náhled. Funguje to mezi námi perfektně. Nedohadujeme se, není tam nikdo, kdo by se chtěl vyvyšovat. Ani Michal Jedlička, který teď přišel, nechce jako chlap hrát hlavní housle. Jsme tým tří lidí a on tam vnesl nějaké prvky z mužského florbalu, třeba i co se týká taktiky. Myslím, že velmi dobře zapadl a všechny nás to posunulo dál," věří Šatalíková.

Jejich svěřenkyně sice v důležitém utkání základní skupiny těsně podlehly Švýcarsku, jinak však mohou být s domácím šampionátem - a návštěvami především – spokojeni. "Diváci chodí v hojném počtu, takže z tohoto pohledu můžeme být spokojení. A co bude dál, to se uvidí," říká lakonicky Šteglová.

V přípravě trenérské trio podle svých slov nic nepodcenilo, a tak by medaile nemusela být nereálným cílem. "Měli jsme hodně akcí, více než v předchozím cyklu. Pracovali jsme s menším počtem hráček, takže byla ta příprava intenzivnější. Věřím tomu, že jsme udělali všechno a nemělo by nás nic zaskočit," doufá Šatalíková.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbal z nadhledu

Vzhledem k faktu, že šampionát se hraje na české půdě a všechna utkání přenáší Česká televize či web ctsport.cz, prošly hráčky školením, aby dokázaly čelit mediálnímu tlaku. "Mluvili jsme s hráčkami, měli jsme mediální školení. Řešili jsme, že se může stát, že o nich někdo bude psát negativně. Slabším povahám doporučujeme, aby to nečetly. Ale nezakazujeme jim to, jelikož fenomén sociálních sítí je teď takový, že se toho nelze úplně vyvarovat. Ale věříme, že se s tím hráčky dokáží poprat, připravené na to jsou," myslí si Šatalíková.

Pro trenérku Šteglovou je angažmá u národního týmu specifické, jelikož musí koučovat dceru Dominiku. "Už ji trénuji od juniorské úrovně. Zapomenu při florbale na to, že je to moje dcera. Ale jsou určité situace před nebo po zápase, kdy jsme zvyklé, že to raději řeší Karolína (Štalaíková), protože má odstup. Co se týče komunikace, tak to bylo vždycky v pohodě. Až poslední dobou trošku cítím, že komunikace mezi mnou a Dominikou není úplně ideální. Možná už jsme spolu dlouho," obává se trenérka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články