Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Irsko vyhrálo skupinu D, na Francii čekají All Blacks

Cardiff - Ragbisté Irska zvítězili v přímém souboji o první příčku ve skupině D nad Francií 24:9 a na mistrovství světa zůstávají neporažení. Shamrocks rozhodli o překvapivě hladké výhře ve druhém poločase, kdy se nejdříve Robovi Kearneymu a posléze i Conorovi Murraymu podařilo položit pětku. Irové porazili Francii na světovém šampionátu vůbec poprvé. Ve čtvrtfinále se sice vyhnou největším favoritům All Blacks, za vítězství ve velmi tvrdém zápase ale zaplatili ztrátou tří hráčů. Kvůli zraněním z utkání postupně odstoupili Johnny Sexton, kapitán Paul O'Connell a Peter O'Mahony. Není jasné, zda budou v pořádku na čtvrtfinále.

Italští ragbisté porazili v přímém souboji o třetí místo ve skupině D Rumunsko 32:22 a zajistili si účast na příštím světovém šampionátu v roce 2019 v Japonsku. Rumunský tým bude muset hrát kvalifikaci.

Italové položili do začátku druhého poločasu čtyři pětky a vedli už 29:3. Rumunští hráči, kteří v předchozím duelu navzdory patnáctibodovému manku porazili Kanadu a postarali se o největší obrat v historii světových šampionátů, tentokrát dokázali jen snížit. Dvěma pětkami k tomu přispěl Adrian Apostol.

Argentina zakončila základní část jasnou výhrou nad Namibií 64:19, během níž položila devět pětek. Už jistý druhý tým skupiny C si především zatrénoval na čtvrtfinále, v němž narazí na Irsko.

Závěrečný boj základních skupin skončil vítězstvím Japonska nad reprezentací USA 28:18.

Výsledky mistrovství světa v ragby

Skupina B: Japonsko - USA 28:18 (17:8).

Skupina C: Argentina - Namibie 64:19 (36:7).

Skupina D: Itálie - Rumunsko 32:22 (22:3), Irsko - Francie 24:9 (9:6).

Čtvrtfinálové dvojice: JAR - Wales, Nový Zéland - Francie, Irsko - Argentina, Austrálie - Skotsko.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články