Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kane a ostatní? Je potřeba na ně hrát tvrdě, vyzývá Pastrňák

Po příjezdu z NHL se stal společně s Davidem Krejčím hlavní ofenzivní silou české reprezentace. David Pastrňák potvrdil roli střelce ve zbytku základní skupiny, ale nyní se plně soustředí na čtvrtfinále šampionátu. V něm národní tým narazí na tradičního soupeře z USA, na kterého má Pastrňák jasný recept – hrát důrazně. Přímý přenos utkání USA – Česko sledujte ve čtvrtek na ČT sport a ctsport.cz od 15:45.

Radost českých hokejistů. Zleva Jakub Krejčík, David Pastrňák a David Krejčí
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Těším se, už se nemůžu dočkat. Každé čtvrtfinále je obrovská zkušenost. Vůbec to není o mně, jsme tu jako tým. Jeden hráč vám žádný zápas nevyhraje, musíme se semknout," řekl Pastrňák.

"Tyhle zápasy jsou vždycky mimořádné, musí bavit snad každého hokejistu. Hrajete o prodloužení sezony, nikdy nechci skončit před vyvrcholením turnaje. Celou skupinu jsme dřeli kvůli play-off," podotkl kanonýr Bostonu.

Vytouženého soupeře na start play-off neměl. "Je to úplně jedno. Chceme vyhrát, porazit musíme každého. V téhle fázi turnaje už na špatného soupeře nenarazíte," uvedl Pastrňák, který v součtu s play-off v této sezoně v NHL nasbíral v 94 zápasech 100 bodů za 41 branek a 59 asistencí.

Český tým v základní skupině stejně jako Američané vyhrál šest ze sedmi zápasů. Pastrňák si nedělá hlavu z toho, že poslední tři duely byly proti papírově slabším soupeřům Bělorusku, Francii a Rakousku. V úterý v poslední hrací den měli Češi volno.

"Skupina už je za námi. Nepřemýšlíme nad tím, jak jsme doteď hráli. Soustředíme se jen na čtvrtfinále. Cítíme se výborně, čtvrtfinálový mód už dorazil," prohlásil Pastrňák.

Hvězdě Američanů Patrickovi Kaneovi je podle něj potřeba se dostat pod kůži. "Jejich první lajně to musíme znepříjemnit hned od začátku. Je třeba na ně hrát tvrdě, protože nejsou tak urostlí. Žádný hračička totiž nemá rád, když mu jdete tvrdě do těla," hledal recept na trio Cam Atkinson, Nick Bonino a Kane.

Stejně jako on s Krejčím posílil i americký tým jejich spoluhráč z Bostonu Charlie McAvoy, který se díky osmi bodům za tři branky a pět asistencí ze tří zápasů stihl vyšvihnout do čela produktivity obránců turnaje.

"Ještě jsme si nepsali. Navíc on je mladší, takže právě on by měl napsat jako první. Já to iniciovat určitě nebudu, nerad se totiž sázím," vzkázal dvacetiletému McAvoyovi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články