Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plekancovi už nevyká a sžívá se s širokým kluzištěm. Hronek teď plánuje gól proti Švýcarsku

Se spoluhráči už se seznámil, přestal jim vykat a souhra vynesla první ovoce v utkání se Švédském. Česká reprezentace podlehla seveřanům sice 2:3, předvedla ale bojovný výkon, na němž měl podíl i obránce Filip Hronek. Ten se dočkal svého prvního gólu v národním týmu. Zpětně ho jen mrzí, že si z ledu neodvezl "svůj" puk, a doufá, že proti Švýcarům by to mohl napravit. Přímý přenos utkání Česko - Švýcarsko sledujte v úterý od 19:45 na ČT sport a webu ctsport.cz

Filip Hronek
zdroj: ČTK/AP

Hronek, který z Detroitu působil na farmě v Grand Rapids, zažívá své první mistrovství světa. Oproti AHL ale v českém týmu nezaznamenal velký rozdíl. "Tréninky jsou stejné, je to v podstatě furt to samé," řekl v rozhovoru pro ČT sport.

Napomáhá mu i to, že právě v Grand Rapids razí stejnou myšlenku, co se defenzivy týče. "Je to docela podobné. Žádné problémy s tím nebyly, akorát je to všude dál," poukázal na široké kluziště. S tím jediným se asi ještě sžívá. "Víc se tady bruslí. Speciálně proti Švédům, to jsou dobří bruslaři. Bylo to náročné."

Ze začátku měl k oporám týmu ostych, ten ale musel jít rychle stranou. "S kluky už si tykám, ale bylo to těžší, nevěděl jsem, jak je oslovit. Přece jen už něco dokázali, já jsem mladej, ta úcta k nim je velká," poukazoval Hronek třeba na Tomáše Plekance nebo Radko Gudase.

"Ukázal se, dostal důvěru, chytil šanci za pačesy a využívá toho skvěle. Dal kontaktní gól, který jsme potřebovali. Čím víc se bude zlepšovat, tím líp pro nás. Je to ukázka, že když se člověk snaží a dává do toho všechno, tak to jde," chválil Hronka, který poslal přesnou ránu do levého horního rohu branky Magnuse Hellberga v 34. minutě, další zadák Gudas.

A sám Hronek přiznává, že zlepšovat se musí stále. "Hlavně v obraně. Bojím se, jak je to větší (kluziště, pozn. red.), vystoupit proti útočníkům. S tím mám ještě trochu problémy," prohlásil dvacetiletý obránce, který jako kapitán vedl českou dvacítku. "To je obrovský rozdíl. Ti hráči jsou vyspělí a ti Švédi, hvězdy z NHL, tam je rozdíl znát," dodal jeden z důležitých článků sestavy kouče Josefa Jandače.

Sport
zdroj: ČT4

Nadšený je zejména z atmosféry na mistrovství světa. Na oba zápasy nároďáku proti Slovensku a Švédsku přišly zástupy českých fanoušků. "Bylo vyprodáno. Krásné, jak lidí fandí. Bylo to povzbuzující, když slyšíte, jak vás hala žene dopředu," řekl Hronek.

Ten při premiéře proti Slovensku strávil na ledě necelých sedm minut, proti Švédsku už dostal prostor na 16 minut a 49 sekund. "Snažím se hrát svoji hru, ke které patří, že občas soupeře popíchnu nebo se ho snažím vyprovokovat, když mají herně navrch. Abych je rozhodil a dostal se jim pod kůži. Dostal jsem víc prostoru, to se pak hned cítím líp," prohlásil.

Mrzí ho jen, že si zapomněl vzít puk po své trefě v přesilovce se Švédy, jíž snížil na 1:2. "Musím to napravit, snad se mi ten puk povede sehnat," uvedl. Nezlobil by se, kdyby to vyšlo už v úterý proti Švýcarsku. "I když, to už by nebylo ono," zasmál se odchovanec Hradce Králové.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články