Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Trenér Filip před Švédskem: Semkneme se a navážeme na Francii

Dauhá – Parádní hra českých házenkářů proti Francii dává alespoň trochu optimismu před utkáním se Švédskem. Trenér Jan Filip doufá, že jeho svěřenci budou hrát disciplinovaně a naplno, trápí ho jen absence kapitána Filipa Jíchy. Ten sice s týmem absolvoval dopolední trénink, jeho tělo je však následkem střevní virózy velmi oslabené a hrát nebude. "V tom budou mít Švédi výhodu," uvedl. Přímý přenos s předzápasovým studiem sledujte na ČT sport a našem webu od 18:45.

Určitě jste analyzovali utkání Švédska s Islandem, co nejpodstatnějšího jste z něj vyčetli?

Hlavně to, že Švédové hráli dobře v obraně, mají obrovsky silný střed na pozicích 3-4, s Tobiasem Karlssonem a Jesperem Nielsenem. Přiváděli společně se švédským brankářem Andressonem ty islandské střelce k šílenství. Šestnáct gólů svědčí o výborné defenzivě, hrají ji výborně koncepčně, vědí přesně co chtějí hrát, mají obrovskou kvalitu v přihrávkách, s rozhodováním toho, kdy vystřelit a kdy přihrát, takže je tam obrovská kvalita na spojkách. Klíčovým hráčem je Kim Andresson, jehož řešení situací je opravdu fanstastické, v 90 procentech je to jeho rozhodnutí vždycky dobré a je to hráč, který je schopen vystřelit, spolupracovat s pivotem, s křídlem i se spojkama, takže u něj opravdu člověk nikdy neví, kam to rozhodnutí přijde, a na to si budeme muset dneska dávat největší pozor.

V prvním poločase utkání s Francií jste hráli podle trenéra Daniela Kubeše zakřiknutě, i z toho se chcete poučit?

Hráli jsme tak ze začátku, nedohrávali jsme šance tak, jak bychom si představovali, dělali jsme hodně technických chyb. Ve druhém poločase jsme to hodně zlepšili a i ten výkon byl daleko lepší, byla tam daleko větší energie, chuť, radost ze hry a to je to, co bychom si chtěli přinést do dnešního zápasu a posunout se zase o kousek dál.

Další věcí proti Francii byly dvouminutové tresty, co jste si k tomu s týmem řekli?

Tohle je věc disciplíny. Na takovéto úrovni je strašně těžké, když hrajete dvacet minut v oslabení, to znamená třetinu zápasu, jako jsme hráli my, a čtyři z těch deseti trestů, které jsme měli, byly absolutně zbytečné. Toho se musíme vyvarovat, být disciplinovaní, a pokud budeme sbírat dvouminutové tresty, musí to být za normální fauly, za tvrdost zepředu a ne tahat hráče zezadu někde na půlicí čáře.

Švédsko má taky dva trenéry, dokázal byste v jejich týmu najít ještě nějakou další analogii s českým nároďákem?

Myslím, že výborná dvojice gólmanů, jak na naší, tak na švédské straně a ještě jednu bych samozřejmě našel. Řekněme, že Filip Jícha a Kim Andresson jsou dva hráči, kteří se asi odlišují od těch ostatních trošku víc. Ale Filip hrát dneska nebude, takže v tom bude mít Švédsko trochu výhodu. Já věřím tomu, že my se semkneme, uděláme maximum a navážeme na výkon z druhého poločasu proti Francii.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články