Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jícha je nemocný a proti Francii zřejmě nenastoupí

Dauhá - Čeští házenkáři se v úvodním utkání na mistrovství světa v Kataru zřejmě budou muset obejít bez kapitána Filipa Jíchy. Spojka bundesligového Kielu vynechala kvůli horečce a střevním obtížím dnešní trénink a v pátečním zápase proti Francii bude nejspíš chybět.

Filip Jícha v utkání s Německem
zdroj: Alex Wipf

"Jedná se o nějakou virózu, která začala už před odletem jako střevní záležitost, pak se zvýšily teploty až k horečkám. Momentálně je bez teploty, už se to lepší a snad se to podaří během jednoho dvou dnů vyřešit," uvedl lékař české výpravy Petr Holub. "Zůstal na hotelu, dnešní trénink vynechal. Psal jsem mu a už je bez teploty, tak doufám, že se to podaří během jednoho dvou dnů vyřešit," doplnil Holub.

Start v pátečním duelu s Francií je tak spíš nepravděpodobný. "I kdyby byl v pořádku, kvůli těm horečkám bychom asi první zápas spíš vynechali s perspektivou dalšího působení na mistrovství," podotkl Holub. "Zatím to vypadá tak, že Filip nebude. Má horečku, dneska s námi nemohl trénovat. Budeme reagovat podle toho, jak se bude jeho stav vyvíjet," dodal jeden z trenérů Daniel Kubeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští házenkáři finišují přípravu na Francii, chybí jim ale Jícha

Přesná příčina kapitánových problémů je nejasná. "Mohlo to nastartovat nějaké jídlo nebo led v nápoji. Jiné projevy nemá, začalo to průjmem a střevními problémy. Žádné příznaky infekce horních cest dýchacích nemá," uvedl Holub. "Vzhledem k tomu, že se to opakuje na několikátém šampionátu, je z toho Filip už trošku rozčarovaný. Ale máme čas, myslím, že do dalšího zápasu to zvládneme," dodal Holub.

Jícha onemocněl přesto, že na nezvyklé podmínky v Kataru je zvyklý ze svého působení v Dauhá v letech 2003 a 2004. "Asi těch dojmů a vzpomínek na něj bylo moc. Mysleli jsme, že jestli to někoho tady nezabije, bude to on, jediný tu byl a měl by být zvyklý," řekl kanonýr Pavel Horák. "Bohužel ty bakterie a viry byly asi silnější. Nebo si je přivezl z Evropy a tady v teple jim dal možnost se rozvinout," dodal Horák.

Styl hry českého celku se podle něj bez Jíchy trochu změní. "Podle mě někteří kluci budou hrát lehčeji, dovolí si víc vzít to na sebe. Nebudou čekat, co Filip udělá. Může to i pozitivně ovlivnit naši hru. Filip nám pomáhá tím, že hledá konečné přihrávky, tím zjednoduší a zrychlí naši hru," uvedl Horák.

"Bez něj musíme hrát kombinačně mezi sebou a nespoléhat se na to, že se to za nás udělá samo. Pokud by to mělo stát na jednom hráči, je to nebezpečné. Kdyby naše hra stála a padala s Fildou, nemuseli bychom sem jezdit," dodala spojka Füchse Berlín.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články