Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Použil bych slovo opulentnost, říká manažer házenkářů Nocar o Kataru

Praha - Podle manažera házenkářské reprezentace Karla Nocara čeká český tým na světovém šampionátu v Kataru úžasné prostředí a luxus. Trochu váznout ale podle něj může organizace, což už poznal při letní cestě na losování v dějišti turnaje Dauhá.

Karel Nocar
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Použil bych slovo opulentnost. Měli jsme v létě možnost vidět jednu halu, hotely a to zázemí je úžasné. Standard luxusu je oproti Evropě posunutý výš. Shodli jsme se na tom, že je to možná až předimenzované. Je to opravdu něco, co v házené ještě nikdy nebylo. Vstupujeme určitě do fotbalového prostředí," řekl Nocar.

Samotná organizace turnaje ale podle něj může být problémová. "Byli jsme tam na sobotu a neděli. V sobotu jsme měli mít vytížený program, oni to ale úplně všechno zrušili a narvali na neděli," přiblížil Nocar. "Zkušenosti se koupit nedají, je vidět, že vychytávají porodní bolesti," dodal Nocar.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři odletěli do Kataru bez sušenek, spokojit se musí s místní krmí

Cílem bude olympiáda

Předpokládá, že Katar bere házenkářské MS jako zkoušku připravenosti na další vrcholné akce, které bude pořádat. "Můj subjektivní názor z toho, když to člověk v kontextu sleduje, je ten, že jejich cílem bude olympiáda. Proto ty obrovské instalace, obrovské haly, fotbalové stadiony. Pořádají Masters v golfu, tenisový turnaj. Teď jsme tam my, pak volejbal, atletika, mistrovství světa ve fotbale. Chtějí tam dostat opravdu velkou akci a musí si vyzkoušet, jak to zvládnou," podotkl Nocar.

Značnou nevýhodou pro Katar je velké vedro, což manažer v létě poznal na vlastní kůži. "My máme štěstí, že šampionát je v lednu a budeme v příjemném podnebí. Ale v létě to bylo šílené, 47 stupňů, navíc ohromně klimatizují vnitřní prostory. Jsou to neskutečné šoky na tělo. Doufám, že až přijedeme, trochu tu klimatizaci ztlumí. Budeme si muset dávat pozor, aby nikdo neonemocněl," řekl Nocar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články