Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Koukalová: Čtvrté místo mrzí, ale na konci už jsem toho měla dost

Hochfilzen – Čtvrté místo z předchozího mistrovství světa v Oslu obhájila v závodu s hromadným startem Gabriela Koukalová. Tentokrát však útočila celý závod na medaili, o kterou ale po chybě na poslední střelecké položce v závěrečném kole přišla. Promarněná šance českou biatlonistku mrzela, přiznává však, že na finiš s nakonec bronzovou Finkou Kaisou Mäkäräinenovou už neměla dost sil.

Gabriela Koukalová
zdroj: Reuters autor: Leonhard Foeger

Díky zlatu ze sprintu, bronzu ze stíhačky a stříbru z vytrvalostního závodu ale prožila nejlepší šampionát v kariéře. Po čtvrté příčce v hromadném závodu jí ale z očí čišela únava a zklamání. "Před závodem jsem si neuměla představit, že bych běžela rychle. V průběhu závodu jsem se ale myslím docela chytla, hlavně zásluhou střelby. V posledním kole toho už bylo ale příliš a ta jedna chyba mě stála medaili. Mrzí to moc," litovala.

"Mám smíšené pocity. Čtvrté místo je skvělé, Gábina tady předvedla fantastické výkony. Určitě se nemá za co stydět a jsme rádi, že tady dělala českému biatlonu takovou radost. Na druhou stranu to mrzí, protože si celý závod oddřela a lyže jí jely skvěle," konstatoval šéftrenér Ondřej Rybář.

Koukalová jela většinu závodu ve špičce a na každou ze čtyř střeleckých položek přijela první. Na stavu číslo jedna, na kterém se před závodem zastřelovala, dala čistě obě položky vleže i první vstoje a až devatenáctá rána šla vedle.

"Třetí položka byla trochu rozházená, ale tahle naopak ukázková. Čtyři ležákové rány, jen ta jedna uletěla. Možná to byla reakce na odjezd Dunkleeové a Dahlmeierové a pak chyběla koncentrace. Myslím, že ji Američanka trochu překvapila, prostě nemůžete počítat vždycky se vším," krčil rameny Rybář.

Koukalová tak musela na trestné kolo a věděla, že bojuje o bronz. O ten ji ale připravila v závěrečném kole "letící" Finka Kaisa Mäkäräinenová, která se přes ni přehnala ve stoupání. "Bylo mi jasný, že s tou finišovat nemůžu. Prostě jsem se s tím rozloučila a myslela si, že tam budu ještě až pátá," popsala Koukalová. "Je škoda, že nejela do finiše dohromady s Mäkäräinenovou, tam to zlomil ten závěrečný kopec," dodal Rybář.

Dokonce se před ni dostala Ukrajinka Julija Džimová. Před nájezdem do cílové rovinky se ale Koukalová vrátila na čtvrté místo. "Byla jsem nakonec překvapená, že jsem ji ještě předjela, ale už toho asi měla taky dost," řekla.

Po šampionátu zůstane Koukalová v Hochfilzenu, kde už trénovala třeba v této zimě přes vánoční svátky. "Jsem tak šíleně přetažená, že vidím jedině odpočinek a těším se na následující dva dny. Potřebuju si odpočinout," řekla Koukalová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články