Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Češky budou usilovat o další medaili. Štafetu rozeběhne Jislová

Hochfilzen (Rakousko) - Český biatlon má další šanci na medaili. Získat se ji pokusí kvarteto závodnic, které poběží štafetu v pořadí Jessica Jislová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková a Gabriela Koukalová. Přímý přenos sledujte od 14:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Eva Puskarčíková
zdroj: Český biatlon/Petr Slavík

Jislová na prvním úseku nahradí Lucii Charvátovou, která v rakouském Hochfilzenu neodvádí adekvátní výkony. Její náhradnice přitom rozjížděla už štafetový závod před rokem v Oslu, kde svou úlohu nezvládla a předávala až osmnáctá s minutovým mankem. "Věřím, že Jess svůj úsek zvládne. Ležku střílí rychle, jistě a vstoje už také získala na větší jistotě," uvedl trenér biatlonistek Zdeněk Vítek.

Po Jislové přijde na řadu Puskarčíková, která také doufala, že na MS najde lepší formu. To platí i o Vítkové, které se nepovedl hlavně úvodní sprint, ze kterého se nekvalifikovala do stíhacího závodu. Dlouholetou reprezentantku trápí střelba, vleže i vestoje dělá nečekaně mnoho chyb. Pokud má štafeta uspět, bude se jich muset vyvarovat.

Kdo naopak září, je finišmanka Koukalová, na které zřejmě znovu zbude sjíždění případné ztráty. Česká jednička má v Hochfilzenu už tři medaile a další chce přidat se závodnicemi, se kterými po celou sezonu trénuje. 

"Nejradši bych jela už hned teď. Jsem hrozně navnaděná, baví mě to, těším se," řekla Koukalová. "Uvidíme, jakou roli děvčata Gábině přisoudí. Zda-li bude bojovat o krásný výsledek, nebo zachraňovat, co se dá," dodal Vítek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články