Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Doufám, že můj čas v Hochfilzenu ještě přijde, věří spokojený Moravec

Hochfilzen – Ondřej Moravec si na mistrovství světa dojel pro další páté místo. A je za něj rád. "Tak nějak jsem v to věřil," prohlásil po stíhacím závodu. V Hochfilzenu ho v příštím týdnu čekají ještě další dva individuály – vytrvalostní závod a hromadný start. "Musím se maximálně zkoncentrovat na střelbu," zavelel dvaatřicetiletý reprezentant.

Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Ve sprintu si medailové umístění odstřelil poslední ranou mimo, stíhačka přinesla po chybě na obou stojkách. "Ve třetí položce byly ty rány dole, to je taková klasika, kterou spustím. Tu poslední jsem zkoušel odprostředka kvůli koncentraci, abych zkusil navodit větší soustředění. Ale nepodařilo se, bohužel. Ty stojáky tady zatím nejsem schopen. Doufám, že ten den přijde," řekl Moravec.

Se dvěma pátými místy je ale nadmíru spokojený. "Před mistrovstvím světa jsem se cítil relativně slušně. Tak nějak jsem věřil v to, že je to takový pocit, který jsem míval v Kontiolahti nebo na olympijských hrách, kde jsem uspěl. Ale pokud člověk nezačně závodit, tak neví," řekl Moravec.

Pocity jsou podle něj jedna věc, realita však druhá. "Rozhodně to ale beru. V Kontiolahti jsem začal hůř než tady, takže se může stát cokoliv," řekl s výhledem na další dva závody. Moravec má z MS 2015 stříbro z masáku, bronz pak z vytrvalostního závodu.

Za páté místo ve sprintu dostal od mistryně světa Gabriely Koukalové 'lineckou medaili'. "Bramboru mi nedala, ale bylo to od ní hezký," smál se Moravec. Ve stíhačce se mohl spolehnout na velkou míru sil, které mu zbývaly. "To problém nebyl. Když jsem potřeboval, jel jsem s lidma," uvedl.

Opět chválil dobře připravené lyže. "Byly hodně vyrovnané. Včera byly super, dnes taky výborné. V servisu dobře odvedená práce," řekl Moravec, před kterým je teď vytrvalostní závod na 20 kilometrů, jenž se jede ve čtvrtek.

Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Jsou přede mnou dva čtyřpoložkové závody, tam se musím maximálně zkoncentrovat na střelbu. Myslím, že to povede k hodně dobrému výsledku. Doufám, že bude trochu tepleji než dneska. Na tom zase vyděláme. Vše nasvědčuje tomu, že by to mohlo hrát do karet. Jsou to čtyři položky, za každou netrefenou ránu je velký trest. Ale teď se mohu soustředit," řekl k následujícím volným dnům.

Plánuje, že v pondělí navštíví rodinu, která je s ním v Rakousku. "Pojedu za nimi, abych neohrožoval zbytek týmu. Nemám rád, když to někdo dělá, tak to nedělám taky. Zítra bude nějaké volno a pak zase příprava na dvacku," prohlásil Moravec.

Martin Fourcade a Ole Einar Björndalen
zdroj: Reuters

Na třetího Nora Ole Einara Björndalena mu scházelo více než osm vteřin. Biatlonový veterán vybojoval 45. medaili na mistrovství světa. Jeho manželka Darja Domračevová pár hodin předtím brala ze stíhačky stříbro. "Slušný. Ole to měl o poznání lehčí, ten byl blíž, ale Darja předvedla extra výkon, to bylo super a hrozně jí to přeju. Je to obdivuhodné takhle po porodu, hlavně střelecky," řekl Moravec.

Druhý skončil Nor Johannes Thingnes Boe, mistrem světa se stal Francouz Martin Fourcade. "Vůbec mě to nepřekvapuje, spíš včera, že dal za dvě, nejhorší závod za sezonu. Sprint stoprocentně. Sice včera letěl jak protrženej, ale nestačilo to, takže dnes jsem čekal. Dal za jedna, jel výborně, hlídal si to profesorsky, netlačil na to, jel tempo, aby to dal," zhodnotil Moravec, který na MS startuje se slepovanou pažbou z prosincového Světového poháru v Novém Městě na Moravě. "Věřím tomu, jedu až do konce," uvedl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články