Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Koukalová zaútočí na druhý titul, Moravec vyrazí z pátého místa

Hochfilzen (Rakousko) – Neděle slibuje z českého pohledu na MS v biatlonu velká dramata. Gabriela Koukalová bude ve stíhačce útočit na druhé zlato. Ondřej Moravec vyrazí jen s drobným mankem na medailová umístění. Závod žen startuje v 10:30, muži vyrazí v 15:00. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Gabriela Koukalová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Po pátečním triumfu ve sprintu vyrazí Koukalová na trať stíhacího závodu jako první s náskokem čtyř sekund před Němkou Laurou Dahlmeierovou. Chybět nebude také Eva Puskarčíková, která vyjede sedmnáctá s odstupem 1:09 minuty po Koukalové, Lucie Charvátová byla ve sprintu dvaatřicátá a ztrácí 1:33. Veronika Vítková do stíhačky nepostoupila.

Na desetikilometrové trati se čtyřmi zastávkami na střelnici bude mít Koukalová na svou největší soupeřku Dahlmeierovou jen mírnou výhodu pár sekund. "Možná ale není otázkou, jestli to bude souboj jenom s Laurou. Nikdy nevíte, co se může stát. Dáte chybu, přifoukne vítr a najednou jsou rány v nenávratnu. A právě proto se mi ten sport tak líbí," řekla.

Třetí žena ve sprintu Francouzka Anais Chevalierová už má ztrátu 25 sekund. "Opravdu? No teda. To není tak zlý," řekla Koukalová po tréninku. Útočit na ni může ze sedmého místa Francouzka Marie Dorinová Habertová, která ztrácí -42,8 sekundy.

"Vždycky se útočí líp z prvního místa, když máte náskok, než z patnáctého a nemůžete si dovolit nic. Lepší pozici mít nemůže," řekl trenér žen Zdeněk Vítek. "Má koncentraci a disciplínu, kterou je schopná na sebe vyvinout, ale může se taky stát chyba. Není stroj. Doufejme, že může udělat zase pěkný výsledek,"

Sedmadvacetiletá Koukalová začne stíhačku z prvního místa pošesté v kariéře a dvakrát první místo uhájila. Poprvé se jí to povedlo při finále Světového poháru v Chanty-Mansijsku 2013 a také před rokem v americkém Presque Isle.

Koncentrace na střelnici jedinou správnou cestou

Muži pojedou stíhací závod od 14:45 a bojovat o medaili v něm může Ondřej Moravec, který byl ve sprintu pátý. "Okruh mi tady vyhovuje, s tím jsem naprosto spokojen. Jednoznačně se musím maximálně koncentrovat na střelnici. Jiná cesta k medaile nevede," řekl Moravec, který se posledním výstřelem mimo terč dnes připravil o medaili.

Spolu s ním se ve stíhačce představí debutant na MS Adam Václavík, který obsadil ve sprintu 34. místo, a z 42. pozice pojede Michal Šlesingr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články