Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Moravec: Fourcadův úmysl tam byl. Mělo by se trochu ubrat

Hochfilzen (Rakousko) - Jakékoliv výsledky zatím v dějišti MS v Hochfilzenu zastínil konflikt mezi Martinem Fourcadem a ruskými biatlonisty. Ondřej Moravec k tomu ve studiu ČT uvedl, že se sice Fourcadovi nediví, ale byla by podle něho škoda, kdyby tato kontroverze měla přebít sportovní výkony na šampionátu.

Sport
zdroj: ČT4

K situaci se už včera vyjádřil jiný český biatlonista Michal Krčmář, který uvedl: "Nevím, jestli to byl úmysl, nebo ne. Ale myslím si, že Loginov nemůže počítat, že ho budeme plácat po ramenou. Je to možná hnusné a nesportovní gesto, ale kdyby tam bylo trochu úmyslu od Fourcada, naprosto ho asi chápu."

Moravec je naopak přesvědčený, že Fourcade ruského závodníka "složil" úmyslně. "Původně jsem to vůbec neviděl. Napoprvé se mi pak zdálo, že se tam nic nestalo. Když jsem to ale viděl podruhé, tak bylo evidentní, že tam nějaký úmysl byl," popsal Moravec. 

"Na druhou stranu se Fourcadovi nedivím, je to emotivní člověk a vře to v něm. To, co se tady děje, je studená válka," míní Moravec. "Myslím si, že je to velké téma tohoto mistrovství. Když jsem včera sledoval rozhovory, tak mistrovských Němců se třeba téměř nikdo na nic nezeptal," dodává. 

Právě to Moravcovi vadí. "Mělo by se trochu ubrat, protože by byla škoda, kdyby to mistrovství bylo o věci, která se stejně tak dobře může řešit za čtrnáct dnů," uzavřel s tím, že by bylo konstruktivnější bavit se o sportovní stránce MS.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články