Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

MS v Oslu bylo nejsledovanějším biatlonovým šampionátem v historii ČT

Oslo – Právě skončený světový šampionát v biatlonu v norském Oslu přilákal k obrazovkám České televize nejvíce diváků v historii. V průměru sledovalo MS 700 tisíc lidí, což je šestatřicetkrát více než při mistrovství světa v Anterselvě v roce 2007 a dvakrát více než při šampionátu v Novém Městě na Moravě v roce 2013. Ani loňské mistrovství v Kontiolahti, kdy Češi na rozdíl od letoška vybojovali čtyři medaile, nedosáhlo letošních čísel, vidělo jej o osmdesát tisíc diváků méně.

Takřka milion diváků sledoval poslední z ženských závodů letošního šampionátu. Celkově přilákal šampionát k obrazovkám v průměru sedm set tisíc diváků.

Nejsledovanějšími závody letošního šampionátu byly ty závěrečné. Nedělní boj Gabriely Soukalové o medaili si pustilo 983 tisíc lidí, tedy přes 35,2 % televizních diváků. Následný závod mužů s hromadným startem pak 904 tisíc sportovních fanoušků.

Vysokou sledovanost měly taktéž štafety, páteční ženskou vidělo 37,8 % diváků, tedy 748 tisíc lidí, sobotní mužskou pak přes 850 tisíc fanoušků biatlonu.

Celkový divácký zásah závodů z norského Osla činil přes 2,8 milionu diváků.

Je nám líto, video expirovalo.
Úsměvné momenty z MS aneb co se nevešlo do vysílání

Především díky přenosům z MS v biatlonu dosáhl program ČT sport svých nejlepších letošních výsledků z hlediska týdenního podílu na publiku, v minulém týdnu přes 5,7 %.

Velký zájem o biatlonové závody se promítl i na webu ČT. Podle odhadů průměrných počtů současně puštěných streamů byl nejsledovanější středeční vytrvalostní závod žen, který si nenechalo ujít 65 000 diváků.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články