Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Poslední šance na medaili. Biatlonisté pojedou závod s hromadným startem

Oslo - Nejlepší biatlonistka Světového poháru Gabriela Soukalová bude mít poslední šanci na zisk medaile z mistrovství světa. Na programu je závod s hromadným startem, v kterém v této sezoně v pohárovém seriálu vybojovala kompletní sbírku pódiových umístění. Do závěrečného závodu šampionátu se dostala na základě výkonů na MS a pořadí v SP i Veronika Vítková. Studio MS v biatlonu začíná ve 12:30, přímý přenos závodu můžete sledovat na ČT sport a našem webu. Závod mužů s Michalem Krčmářem a Michalem Šlesingrem pak začne o tři hodiny později.

Gabriela Soukalová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Celkem má Soukalová v aktuálním ročníku na kontě deset individuálních medailí, z toho čtyři zlaté. Ale na skutečnost, že je vládkyní průběžného hodnocení SP, se v Oslu nehraje. Na Holmenkollenu byla čtvrtá ve sprintu, potom ale pokazila stíhací závod a problém se střelbou si přenesla i do individuálního závodu. Chuť si trochu spravila při páteční štafetě, v níž byla ze všech biatlonistek nejlepší.

Byť její dosavadní bilance z Osla - čtvrté místo, páté a dvě šestá - není průšvih, cenný kov chybí. "V té štafetě jsem se docela vydala, snažila jsem se dohnat každou sekundu a bavilo mě to," řekla po sobotním dopoledním tréninku. "Cítila jsem už docela velkou únavu, ale hrozně mě podpořily lyže, kluci výborně namazali. Lepší to být nemohlo, snad to bude i zítra tak super," doufala Soukalová.

V podobné situaci byla i na olympijských hrách v Soči. Sice měla stříbrnou medaili ze smíšené štafety, ale v individuálních závodech měla na kontě dvě čtvrtá místa a nezbylo jí nic jiného, než doufat v závod poslední naděje. V hromadném startu nakonec dojela druhá.

"Měla jsem tu štafetu brát jako rozjetí. Snad to tak posloužilo," věřila v Oslu. V kariéře už zažila závody, v nichž se jí dařilo, i když se necítila zrovna nejlépe. "Byla jsem smířená s tím, že to nic výrazného nebude, ale pak jsem nechápala, kde se to ve mně bralo. Takže bych se teď asi měla ideálně vyšťavit," žertovala na stadionu na Holmenkollenu.

Nyní bude hrát velkou úlohu právě skutečnost, jak si odpočine. V noci na dnešek jí totiž spánek narušil požární poplach na hotelu. "Snažila jsem se co nejvíc vyspat, ale ve dvě ráno nás vzbudil hlásič, takže jsme se všichni sešli v recepci," prozradila. "Já si ještě při chůzi na chodbě myslela, že se mi to zdá, jak jsem byla rozespalá. Ale dobrý, vyspala jsem se," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články