Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Nemocnou Puskarčíkovou nahradí ve sprintu Jislová, vrací se Moravec

Oslo - Po pauze ve smíšené štafetě se do bojů o medaile na mistrovství světa biatlonistů v Oslu vrací Ondřej Moravec. Do sprintu naopak nenastoupí nemocná Eva Puskarčíková, debut na MS si tak odbude Jessica Jislová. Největší českou medailovou nadějí nejen ve sprintech bude znovu vedoucí žena Světového poháru Gabriela Soukalová. Přímý přenos sprintu mužů sledujte od 11:00, od 15:00 bude následovat závod žen, oba v přímém přenosu ČT sport a také ctsport.cz.

Jessica Jislová
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Česká ženská jednička sice měla v pátek jako všichni ostatní soutěžní volno, ale rozhodně nelenila. Absolvovala mediální povinnosti i trénink. "Po dlouhé závodní pauze byl ten čtvrteční mix extra těžký, vydala jsem se a musím říct, že mě trochu mrzí, že se takhle nedovedu zmáčknout i v individuálních závodech," uvedla. "Tlak na úspěch samozřejmě cítím, ale jsme na MS a je mnohem obtížnější bojovat o cenné kovy. Nemyslím na umístění, chci se vymáčknout na maximum," dodala.

Puskarčíková se potýká s horečkami a bude mimo minimálně do středy. "Ve čtvrtek jsem byla na tréninku. Ale po trati jsem se sotva ploužila a přitom jsem měla vysoké tepy. Po hodině lyžování mě navíc chytla zimnice. To už jsem věděla, že je něco špatně," líčila Puskarčíková.

"Je to velká komplikace," přiznal trenér žen Zdeněk Vítek. Puskarčíková je totiž členkou ženské štafety, která se pojede příští pátek. "Na závodění nemám v tuto chvíli ani pomyšlení a uvažuju, zdali budu schopná se tady vůbec vrátit do dobré formy," uvedla Puskarčíková.

Naopak po proležených týdnech se ukáže na startu uzdravený Moravec. "Ve čtvrtek jsem zvládl těžký trénink a pocitově to bylo dobré. Přesto se snažím na věc dívat střízlivě. Nejsem typ, který by formu vyležel, raději závodím z plného zápřahu. Proto jsou i moje očekávání před sprintem nulová," přiznal. Chce hlavně střílet čistě.

Je nám líto, video expirovalo.
Nemocnou Puskarčíkovou nahradí ve sprintu Jislová
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články