Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sotva se plahočím, prozradila stříbrná Soukalová. Na štafetu se však už těší

Kontiolahti (Finsko) – Středeční euforie se změnila v únavovou "kocovinu". Gabrielu Soukalovou po stříbrném vytrvalostním závodě dohnala vyčerpanost, a tak trénink v Kontiolahti zvolila co nejsnazší a nejkratší. Doufá však, že do pátku, kdy se jede ženská štafeta, se dá dohromady, aby Češky mohly zaútočit na jeden z cenných kovů.

Gabriela Soukalová
zdroj: ČTK/ITAR-TASS/ autor: Krasilnikov Stanislav

Na střelnici Soukalová v tréninku vyčistila bez problémů vleže všech pět terčů a volným tempem se ztratila v lese. "Měla jsem jen krátký trénink na vyjetí únavy a sotva se tady plahočím. Je hodně těžký se trošku rozchodit. Asi jsem se musela hodně zmáčknout a teď cítím následky. Doufám, že se srovnám," prozradila.

Po stříbrném závodu absolvovala ve středu večer tradiční kolotoč vyhlášení a mediálních povinností. Po večeři šla na masáž a před spaním si otevřela knihu Inferno od Dana Browna. "A přečetla jsem hrozně moc stránek," řekla. Jako celou dobu ve Finsku totiž nemohla dlouho usnout. "Ještě ve čtvrt na čtyři ráno jsem byla vzhůru. Pak jsem si vzala prášek, takže jsem na nějaký čtyři hodinky zavřela oko," dodala.

Z Kontiolahti už si odveze dvě medaile. Vedle stříbra se podílela i na zlatu smíšené štafety. "Obě mám vyskládané na stolečku, abych na ně viděla," usmála se.

A v pátek by mohla svoji sbírku ještě rozšířit. Češky patří po třech výhrách v této sezoně Světového poháru k favoritkám. "Statistiky hovoří jasně," odpověděla na otázku, jestli přijímá roli favoritek, a dodala: "Já nepřemýšlím, jestli něco vyjde, nebo ne. Lámat si s tím hlavu dopředu mi připadá zbytečné a svazuje to."

Na štafetu se Soukalová pokaždé těší. Sdílená radost je vždycky větší. "Daří se nám a vézt se na vlně úspěchu je hodně příjemný. Hodně lidí nám fandí, možná i to nám posílá energii a doufám, že my jim to výsledky vracíme zpátky," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Jak naladit formu? Soukalová zhltla chipsy a kradla tyčinky
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články