Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Zlatí medailisté se vrátili z Moskvy. Na velké oslavy zatím čas nebyl

Praha - Zuzana Hejnová s Vítězslavem Veselým přiletěli ze zlatého mistrovství světa domů. Oba přiznali, že na velké oslavy ještě čas nebyl. Zatímco česká rekordmanka na čtvrtce překážek už ve čtvrtek zamíří na mítink do Stockholmu, Veselý bude rehabilitovat se zraněným kolenem.

Zlatí medailisté Zuzana Hejnová a Vítězslav Veselý
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Dnes odpoledne ještě musím na trénink, což úplně příjemné není," přiznala Hejnová, která se kvůli nabitému programu nestačí podívat domů do Liberce.

To Veselý bude zase především odpočívat a rehabilitovat s kolenem, s nímž má potíže už několik týdnů. "Teď se opravdu necítím, že bych byl ve formě. Koleno musím doléčit a pak samozřejmě také začít s kvalitním tréninkem, který byl právě kvůli těm zdravotním problémům v poslední době dost omezený," řekl Veselý.

Dříve než 6. září, kdy je v Bruselu finále Diamantové ligy, kterou vede, se určitě v závodě nepředstaví. "Do té doby nic nebude, koleno se nedá tak rychle do pohody." Trochu ho mrzí, že po moskevském šampionátu bude mít nucenou pauzu. "Škoda to je, protože po vrcholu sezony už člověk bývá uvolněný a může přijít nějaký velký výkon. Uvidíme za pár dní, co mi koleno povolí," přemítal svěřenec trojnásobného olympijského vítěze Jana Železného.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlatí atleti z MS Hejnová a Veselý se vrátili do Čech

Veselý s Hejnovou vedle sebe dlouho pózovali se svými zlatými medailemi. Od zástupců pražské Dukly, jejíž barvy hájí, obdrželi i šampaňské se speciálním logem armádního klubu.

Elitní atleti své zlaté medaile ani nestačili příliš oslavit. "Zatím to nic velkého nebylo. Jen jsme si v Moskvě koupili pivo, sedli si před hotel a povídali si až do noci," popisoval Veselý znaveným hlasem. Hejnová také s největší "party" čeká až na závěr sezony. "V Moskvě jsme slavili jen trochu. Byli jsme na večeři v tradiční ruské restauraci, dala jsem si třeba pirožky a kaviár, takže samé dobroty. V Čechách ale ještě určitě něco bude," dodala Hejnová.

Hejnová a světový rekord?

"Kdyby třeba se mnou v Moskvě někdo finišoval až do konce, tak by se desetina, desetina a půl srazit dala. Ale víc asi ne."

"Půlvteřina je v tomto časovém rozmezí už hodně. Jinak se stahují časy, když běháte kolem 55 vteřin, než když to je pod 53 vteřinami. Takže letos je ještě světový rekord rozhodně daleko, vůbec nad tím nepřemýšlím. Je to spíš otázka několika dalších let."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články