Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vymlouvat se? To ne. Ale do finále se dostat dalo, věděla zklamaná Rosolová

Londýn – Na finále si věřila, jenže přišlo zklamání. Denisa Rosolová zaběhla semifinále 400 m překážek za 56,40, tedy téměř o sekundu hůře než rozběh. Pro postup bylo potřeba 55,33. "To je sport. Beru to jako neúspěch, ale celou sezonu budu hodnotit až po jejím konci," prohlásila překážkářka.

Na rozdíl od rozběhu, kdy začala opatrně a v závěru zrychlovala, rozběhla Rosolová semifinále daleko ostřeji. V cílové rovince jí viditelně docházely síly. Proč to nešlo? "Jo, to kdybych věděla. Zkusila jsem to... Těžko říct, pocitově se mi běželo dobře, ale v konci mi došlo, a když jsem chtěla zatáhnout, tak to prostě nešlo," popisovala.

Na londýnském olympijském stadionu v tu dobu nepanovalo zrovna přívětivé počasí. Bylo větrno a teplota se pohybovala kolem 15 stupňů. Rozladěná z toho byla jednak Zuzana Hejnová, která se ale do finále probojovala, ale i Rosolová.

Rosolová: Čekat v zimě? Nic moc, ale takhle to měl každý

"Ale podmínky jsme měly úplně všechny stejné, na to se vymlouvat nebudu. Je to určitě nepříjemné, když vás nechají svlečené skoro deset minut v zimě. Není to moc lichotivé, ale vymlouvat se nemůžu," uvedla.

A vymlouvat se nechtěla ani na letošní zdravotní pauzu. Daň na jejím výkonu si prý nevybrala. "Nedá se nic dělat. Je to sport, je to život. Hlavně, že se nikomu nic nestalo."

A teď? Fandit v desetiboji

Podle jejích slov ale bylo finále opravdu na dosah. "Určitě převládá zklamání, hodně jsem to pokazila. Budu to brát jako neúspěch. Na finále jsem věděla, že stačí málo. Holky neběhaly, ale mě přijde, že když neběhají, tak já taky ne a když běží rychle, tak já taky," líčila pobaveně.

V Londýně i přes svůj konec na mistrovství světa dál zůstává. "Budu se hýbat. Jinak v pátek je desetiboj (kde se představí její přítel Adam Sebastian Helcelet, pozn. red.), takže budu na stadionu. To bude můj plán. Ale udržovat se budu, sezona ještě nekončí, dál máme extraligy, nějaký mítink, uvidíme." Úspěšnost sezony zhodnotí až po jejím konci. "Ano, až po posledním závodě," dodala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články